Huis beveiligen

Beveilig je huis tegen roof

Een stulp is een plek waar jij, en jouw gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een honk een thuis. Helaas zijn er bovendien ongewenste “gasten” die buiten uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een roof leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het volkomen gezin. Bescherm jouw bezittingen, familie en privacy door je huis goed te dekken.

Oplegsloten

Oplegsloten wordt hedendaags in nieuwe huizen vrijwel nooit meer aangebracht. Kantkloswerk zijn nog wel te vinden in oudere huizen binnen grote steden, doch zijde zijn niet heel modern. Zijkant komen ongeveer alleen voor op stompe, houten deuren die naar in openen. Kant bestaan uit een slotkast dat aan de buitenkant van de deur bevestigd is, vaak binnen groepering met een vaste buitencilinder en een opbouw-sluitkom.

Alarmen

Een inbraakalarm geeft een extra niveau van veiligheid bovenop uw slot. U kunt immers het veiligste slot hebben dat er op de markt is, niettemin als een geveltoerist simpelweg uw ruit in kan slaan als u niet thuis bent, bent u alsnog niet optimaal beveiligd. Een inbraakalarm kan een dief niet alleen spotten en de politie vermanen, het kan ook preventief werken! Zodra een geveltoerist ziet dat uw woning extra beveiligd is met een alarm, zal hij of ze er in de meeste gevallen immers voor kiezen uw stulp te laten voor wat het is, en op zoek te gaan naar een verblijf dat minder perfect beveiligd is. Een deur- of raamsticker of een zichtbare sirene werkt soms al net zo perfect als het alarm zelf. Net als bij sloten, zijn er bovendien bij alarmen talrijke gevariëerde soorten systemen, en nog meer bijbehorende accessoires om de weg binnen kwijt te kunnen raken. Om u hierbij te helpen, hebben wij wederom een aantal soorten alarmsystemen op een rij gezet, tezamen met wat nuttige informatie met betrekking tot de systemen.

Er zijn meerdere manieren om je huis te beschutten tegen roof en inbraak. De voornaamste is natuurlijk een perfect slot op de buitendeuren. Er zijn maar legio gevariëerde sloten, die elk op een optionele vorm kunnen bewaken, en niet elk slot past op elke deur. Veruit de meeste sloten die in Nederland gebruikt wordt om deuren te bewaken, zijn cilindersloten. In de cilindersloten is er een belangrijk onderscheid tussen insteeksloten, die verzonken zitten in uw deur, en oplegsloten, die aan de binnenkant op uw deur gemonteerd zijn.

Meerpuntssluiting

Een alternatieve bewerking van een insteekslot is een meerpuntssluiting. Over het generaal is een meerpuntssluiting veiliger en praktischer dan optionele insteeksloten, aangezien het tot wel vijf sluitpunten, gedeeld over de lengte van de deur, heeft. Naast het waarheid dat de meerpuntssluiting veiliger is dan andere insteeksloten, ziet het er bovendien mooier uit en is het gemakkelijker te bedienen. De legio sluitingen worden immers allemaal in het middelpunt, met één tool, bediend, en de deur hoeft niet ontsierd te wordt met extra bijzetsloten. Bij een meerpuntssluiting is het echter extra belangrijk om een SKG-goedgekeurd, veilig slot te hebben, omdat een struikrover anders ook maar het centrale cilinder hoeft te manipuleren om de andere cilinders mee te bekomen.

Maak jouw woning veiliger

Met een aantal betrekkelijk eenvoudige middelen kan jouw verblijf een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw huis er altijd bewoont uitziet. Let bovendien op het gedrag van het gehele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, ook als jouw doch even de deur uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle spullen binnen het zicht. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat uiteraard geen onbekende mensen in. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw verblijf aanzienlijk zullen verhogen.

Klavierslot

Klaviersloten zijn een soort insteekslot dat ongeveer nooit meer verhindert. Het is een slot buiten cilinder; de sleutel bedient het slot rechtstreeks. Deze sloten zijn niet in SKG-goedgekeurde editie te kijken, en zijn dus logischerwijs niet aan te raden om uw deur mee te beveiligen. Deze sloten wordt hedendaags voornamelijk benut om sloten en binnendeuren mee te dekken.

Als u de sloten op uw deur wilt vervangen, is het cruciaal om te weten welke sloten er zijn, wat ze voor uw deur kunnen behelzen, en wat het kost om kant op uw deur te laten stellen. In dit merk zullen wij hierdoor binnentreden op de gevariëerde soorten sloten die er zijn, op welke deur ze passen, en hoe veel het kost om de sloten op uw deur te vervangen.

sleutel afgebroken in slot 

Bezoek de website voor meer informatie