Uw huisbeveiligen

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraken in Nederland

Binnen 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een enorm fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje zoals een bankpas of klantenpas voor nodig om in 30 seconden binnen te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraaktips

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Zorg ervoor dat artikelen zoals samsungs na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld in een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner binnen sloten als voorbeeld een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Als voorbeeld hierboven al gesteld dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn gemakkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Hedendaags hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Slotenmaker Amsterdam

Bezoek de website voor meer informatie