Interwad
Image default
Aanbiedingen

Welk Openhaardhout soort kiezen?

Welke haardhout soorten zijn er zoal verkrijgbaar via internet? Op de webshop van Haardhout.nl kunt u kiezen uit diverse soorten haardhout. Welk haardhout soort past bij u? Lees meer…

Welk houtsoort kiezen voor openhaard?

Wilt u meer weten over de houtsoorten? Klik op elke houtsoort voor meer informatie.

    • Berkenhout, voor de kleinere Houtkachel of Openhaard: Berkenhout wordt gerekend tot de betere houtsoort om te stoken in de Openhaard. Het geeft een mooie vlam en brandt makkelijk, zonder al te veel rook.
    • Eikenhout, een hardhout soort, geschikt om gemengd te gebruiken met ander hout. Eikenhout brandt langdurig en geeft veel warmte, u heeft dus veel waar voor uw geld.
    • Elzenhout, wordt voornamelijk gebruikt voor Speksteenkachels. Het brandt relatief snel en geeft veel warmte.
    • Essenhout, een hardere houtsoort. Brandt gemakkelijk én langdurig. Een perfecte vlam.
    • Beukenhout, een vrij hard houtsoort, heeft een wat trage vlam en rookt weinig.

Haardhout opslag maken met U-elementen

Wie haardhout koopt, wil hiervoor ook een haardhout opslag maken. Vaak zie je een afdakje, met daarover heen een afdekzeil, zodat het haardhout enigszins droog blijft. Een beter idee is het om een opslag te maken van betondelen in een u-vorm. Deze u-vormige betondelen zijn gemakkelijk op elkaar te stapelen, zijn zeer stevig en bieden beschutting tegen weer en wind. Daarnaast oogt het fantastisch in de tuin! Om de sfeer door te trekken kun je ook direct een buitenkeukentafel maken van de u-vormige betondelen. Stapel deze op elkaar, plaats er een trendy composiet plank op en je hebt een openkeuken werkblad inclusief vakjes!

 

https://www.u-elementen.nl/