Interwad
Image default
Aanbiedingen

Zo, jouw auto is nog niet snel genoeg?

Wat is toch die liefde tussen mens en machine, tussen man en auto. Mannen zijn van nature stoerder aangelegd dan vrouwen. Ze vinden het belangrijk hou een auto eruit ziet, maar ook zeker hoe snel deze is. Je ziet ze overal rijden, jonge bestuurders in hun GTI’tjes en hun hot hatches. Deze kleine hatchbacks hebben vaak rond de 200pk, dat is vrij snel voor zo’n kleine auto. Toch is niet iedereen hier content mee. Het kan allemaal nog een tandje sneller. Hoe ga je dit doen? Koop je een nieuwe auto met vermogen? Dat is vaak niet de oplossing aangezien het erg prijzig is. Je auto laten chippen is een beter idee. Wat dit precies is lees je hier.

Opnieuw instellen van je boordcomputer

Het proces van chiptuning is niet zo moeilijk als het klinkt. Je moet het eigenlijk zien als een het installeren van een computer. Het hart en de hersens van de auto zitten verwerkt in deze computer die ook wel ECU wordt genoemd. Deze computer is door de fabriek ingesteld en bevat zogeheten chips. De chips in deze computer zijn geladen met software. Deze bepalen onder andere op welk moment de brandstof er ingespoten wordt en wanneer deze wordt verbrand. De fabriek stelt deze software in op bepaalde veiligheidsmarge, maar dit betekent niet dat dit het maximale is wat je uit de motor kunt halen. Geen zorgen, chiptuning is volledig legaal in Nederland en de meeste buurlanden. Bovendien is het niet schadelijk voor je motor.

 

Interesse in chiptuning, doe dan even onderzoek

Wanneer je in Nederland woont en houdt van een beetje snelheid ben je bevoorrecht. Je bent de grens namelijk zo over en dat betekent gassen! Geen snelheidslimiet, zo kun je die auto eens lekker tot het uiterste laten gaan. Gelderland heeft ook geen tekort aan chiptuning. Chiptuning is dus niet moeilijk. Wil je ook meer vermogen uit jouw auto halen, dan is chiptuning erg toegankelijk. Heb je nog geen ervaring met chiptuning , dan doe je er verstandig aan om van tevoren research te doen. Je wilt natuurlijk wel dat je auto in goede handen terecht komt.

 

https://cts-chiptuning.com/