Interwad
Image default
Bedrijven

Dakdekker worden

Vandaag de dag hoor je maar weinig over het beroep dakdekker, het is echter nog steeds een erg gewilde vakman. Er is veel vraag naar dakdekkers vandaag de dag. De reden hiervan is dat er in ons land steeds meer huizen en wijken de grond uit worden gestampt. Naast de standaard bedrijven die daken dekken heb je ook gespecialiseerde bedrijven. Zo heb je bijvoorbeeld een rietdekkersbedrijf dat zich helemaal richt op het dekken van daken door middel van riet. Voor rietdekkers zit de werkgelegenheid constant in een stijgende lijn. De vraag naar rieten daken in plaats van de veel gebruikte dakpannen is erg hoog wanneer je het vergelijkt met eerdere jaren. Steeds meer bedrijven specialiseren zich daarom in het leggen van rieten daken.

 

Wanneer je dakdekker bent zorg je uiteraard voor het leggen van daken. Je zorgt ervoor dat een dak het hele jaar door kan overleven door het waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken. Alle factoren van de natuur in Nederland moeten geweerd worden. Je bent bezig met veel verschillende soorten klussen wat het werk leuk en vooral afwisselend maakt. Ook werk je met veel verschillende materialen zoals: glas, kunststof, golfplaat, riet, zink en dakpannen. Als dakdekker zijnde heb je wel een lichamelijk zware baan. De dagen zijn lang en je werkt op grotere hoogtes. Hoogtevrees is daarom absoluut niet handig om te hebben wanneer je dakdekker wilt worden. Als dakdekker werk je ook met meerdere zware gereedschappen en machines. Affiniteit voor techniek is dus zeker een pré. Je plaatst niet alleen nieuwe daken maar sloopt ook oude daken of je houdt je bezig met het onderhoud van huidige daken. Je doet allemaal wel met collega’s wat het een erg gezellig beroep maakt.

 

Dakdekker word je ook niet zomaar. je zal de opleiding tot dakdekker moeten volgen en succesvol moeten afronden. Na je mavo kun je de opleiding tot dakdekker starten. Zo leer je alles wat je maar dient te weten. Als dakdekker verdien je ongeveer tussen de 1300 euro en 1900 euro bruto per maand.

 

Bezoek de website voor meer informatie