Interwad
Image default
Bedrijven

De voordelen van papieren tasjes

Lange tijd dacht iedereen dat het verdwijnen van de plastic tas zou betekenen dat iedereen zijn eigen tas mee zou moeten nemen. Niets bleek echter minder waar, want het zorgde voor de heropleving van de papieren tasjes! Je ziet ze als je eten bestelt, maar je krijgt ze bijvoorbeeld ook mee als je naar een kledingwinkel gaat. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van papieren tasjes.

Bescherming

In eerste instantie zijn de papieren tasjes natuurlijk functioneel als verpakking. Zij vormen een bescherming van wat je er in wil vervoeren en zijn van zichzelf licht. De vierkante bodem zorgt ervoor dat je veel in de tas kwijt kunt en ze zijn ook nog eens verrassend sterk. Kleine varianten kunnen twee kilo dragen, maar grotere soorten zelfs tot aan veertien kilo! En dan zijn ze ook nog eens goedkoop om te produceren, wat fijn is als je ze in grotere getallen wil aanschaffen. Bovendien zijn papieren tasjes gemaakt van een stof die ademt. Als je van plan bent om ze te gebruiken om voedsel te vervoeren, betekent dit bijvoorbeeld dat er geen condensvorming zal plaatsvinden en het eten lekker knapperig blijft. 

Beter voor het milieu

Ten opzichte van de voorganger, de plastic tas, zijn papieren tasjes beter voor het milieu. Ze worden gemaakt van materiaal dat vaak volledig recyclebaar is. Dit heeft als gevolg dat ze opnieuw ingezet kunnen worden voor het maken van bijvoorbeeld een krant, terwijl je de plastic voorganger eerder tegenkomt op foto’s van de “plastic soep” in de oceanen. Bovendien zijn ook papieren tasjes opnieuw te gebruiken. Je kunt ze meenemen bij het doen van de boodschappen, maar je kan er bijvoorbeeld ook een cadeautasje van maken. Door voor een papieren tasje te kiezen, kies je dus ook voor een beter milieu.

Personalisatie

Misschien denk je dat een papieren tasje er saai uitziet, maar niets is minder waar. Er zijn heel veel verschillende soorten! Zo kun je kiezen voor verschillende vormen (zoals vierkant of rechthoekig), allerlei formaten, die elk een ander gewicht kunnen tillen. Wil je een handvat, dan zijn er bijvoorbeeld brede handvatten, maar ook dunnere. De tassen zelf worden in verschillende diktes geproduceerd, zodat ze ook iets luxer aan kunnen voelen. Ze komen bovendien in allerlei verschillende kleuren en zijn bij VerpakkingenXL te bedrukken met logo’s, zodat iedereen ze makkelijk kan herkennen. Je kan ze dus helemaal personaliseren aan hoe jij ze graag wilt hebben, dan weet je zeker dat ze bij je passen!