Interwad
Image default
Bedrijven

Waarom kwaliteit zo ontzettend belangrijk is bij een rollator

Een rollator is belangrijk om goed te kunnen blijven lopen, een rollator help namelijk tijdens het lopen met het behouden van een goede loophouding en zorgt voor stabiliteit. Wanneer je gebruik maakt van een rollator wil je natuurlijk ook dat de rollator van de beste kwaliteit is, hierdoor ben je er namelijk zeker van dat je niks overkomt en dat de rollator ook voor een langere tijd mee gaat. Hieronder staan wat dingen waar je op moet letten bij een rollator bestellen.

Loophouding

Tijdens het lopen is het belangrijk om een goede loophouding te hanteren, hierdoor kun je namelijk langer lopen omdat het lichaam zich op een goede manier inspant. Ook zorgt dit ervoor dat de pijntjes worden voorkomen, vaak ontstaan de pijntjes namelijk omdat er met een verkeerde houding wordt gelopen. Om een rollator te hebben die helpt bij de loophouding moet je goed gaan zoeken, een rollator moet namelijk echt bij je passen. Bij sommige winkels is het mogelijk om de rollators voor een tijdje te testen, hierdoor kun je goed kijken of de rollator bij je past en of je er inderdaad beter door gaat lopen. 

Gewicht

De rollators van goede kwaliteit zijn vaak lichter dan rollators die van mindere kwaliteit zijn, het lichtere gewicht is erg handig. Het lichte gewicht zorgt er namelijk voor dat je de auto gemakkelijk over te hoge randjes kunt krijgen en dat de rollator ook makkelijk de auto in en uit kan. 

Remmen

De remmen van een rollator zijn natuurlijk ook super belangrijk, bij wat duurdere rollators kun je er ook vanuit gaan de remmen van betere kwaliteit zijn. Ze zullen dus beter werken maar ook minder snel slijten, het voordeel hiervan is weer dat de remmen niet zo snel vervangen hoeven te worden.