Interwad
Image default
Dienstverlening

Beloning

Dat de beloning bij bedrijven vreemd in elkaar zit is een hot nieuws item. Veel bedrijven keren exorbitante bonussen uit aan de top van hun werknemers. Er is niks mis met deze structuur op zich, maar mocht het bedrijf onlangs staatsteun moeten ontvangen zoals bij ABN Amro dan is het niet heel handig om met hoge bonussen te werken. De hoge lonen zijn natuurlijk bedoeld om talent aan te trekken en vast te houden, al worden nog steeds veel toppers weggepikt door giganten die een blanco cheque voorhouden aan talent.

Natuurlijk kunnen bonussen frustrerend werken voor operationele medewerkers, maar ze kunnen ook motiverend werken. Als jij een verkoper bent en je ontvangt provisie dan ben je veel gemotiveerder om te verkopen. Als jij schoonmaker bent en je zorgt dat de gemiddelde beoordeling van de netheid binnen jouw gebouw hoger is dan een 8 kan je ook veel harder doorwerken. Maar aan de andere kant is het ook een stukje onzekerheid wat mensen misschien gestrest maakt. Het is een filosofisch vraagstuk waar nog jaren mee gevuld zullen worden.

Een mooie anekdote: op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Ahold kwam een 19 jarige vakkenvuller van Albert Heijn achter de microfoon te staan. Deze jongen maakte een vergelijking tussen zijn eigen salaris en dat van de CEO die recht tegenover hem zat. Om het jaarloon van Dick Boer te evenaren moest de arme jongen 299 jaar werken.

Maar het laatste waar je als ondernemer behoefte aan hebt is toch wel tijd kwijt zijn aan Salarisverwerking. Je wilt het liefst gewoon lekker en zorgeloos je eigen zaak runnen en doen waar je goed in bent. Er zitten ook een hoop regels vast aan de verwerking van salarissen. Ook maakt de cao een verschil zo heeft de schilders cao andere regels als de bouw CAO. Maar om een lang verhaal kort te maken. Gelukkig zijn er nog bedrijven die zich opofferen en uw salaris wel willen managen.

Bezoek de website voor meer informatie