Interwad
Image default
Financieel

Laat uw geld niet slapen

Iedereen heeft wel een spaarpotje voor de toekomst, waar met enige regelmaat wat geld in wordt gestopt. Dit kan zijn om wat extra te genieten van het pensioen, als extraatje voor de kinderen als ze straks het huis uit gaan of misschien zit het in de spaarpot om bij eventuele tegenvallers genoeg geld tot uw beschikking te hebben. Maar we doen het allemaal met hetzelfde doel: we willen allemaal dat het spaargeld dat we opzij zetten langzaamaan groeit zodat we er meer van hebben als we het straks nodig hebben. Maar is een spaarpotje dan wel de slimste keuze?

Een spaarpotje hoeft natuurlijk niet fysiek te zijn. Een spaarpotje kan net zo goed een spaarrekening op de bank zijn waar u uw geld heeft vastgezet voor een bepaald rentepercentage. Dat een fysieke spaarpotje je niet zoveel oplevert weten we allemaal wel, maar wat een stuk minder bekent is, is dat ook een spaarrekening niet altijd even rendabel is als dat de banken u graag doen geloven. De rentes zijn namelijk al een aantal maanden historisch laag, waardoor u bijna geen rendement krijgt op uw zuur verdiende centen.

Eén van de manieren om meer uit uw geld te halen is om het te beleggen. Geld beleggen wordt vaak geassocieerd met hoge risico’s, maar dit is lang niet het geval. Natuurlijk dalen en stijgen de prijzen: de ene dag is een aandeel meer waard dan op de andere dag. Maar op de lange termijn nemen veel aandelen toe in waarde, tenminste, als u uw geld goed belegd en weet wat u aan het doen bent door bijvoorbeeld het beleggen te leren op leerbeleggen.com. En als u ook maar een beetje geld verdiend met handelen in aandelen verdiend u waarschijnlijk al meer dan met het oppotten van uw spaargeld in uw spaarpot.

Bezoek de website voor meer informatie