Interwad
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes en de relatie met uw blaas

Fysiotherapie bij diabetes is bewezen effectief. Weinig dingen zijn bij deze chronische ziekte namelijk zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. In het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark kunt u voor deze groepsbehandeling terecht. Er wordt door de therapeuten met andere specialisten, zoals diabetesverpleegkundigen samengewerkt om u van optimale zorg te voorzien. Dit is tevens een van de grote krachten van het centrum; er zijn talrijke specialisaties zoals ook manuele therapie en dry needling in de buurt van Veenendaal aanwezig, waardoor u er met vrijwel al uw klachten terecht kunt.

Diabetes en uw blaas

Diabetes kunnen op de lange termijn voor diverse klachten zorgen. De meest voorkomende schade is die aan de perifere zenuwen. Ook de zenuwen in het bekkengebied kunnen worden aangedaan, waardoor een persoon met diabetes vaak ook te maken krijgt met een verminderde blaasgevoeligheid. U merkt dan minder goed of de blaas al vol is, welke daardoor uitrekt en minder goed aangespannen kan worden. Daardoor kan de blaas op den duur moeite krijgen met het zich legen.

Fysiotherapie bij diabetes en bekkenfysiotherapie combineren

Fysiotherapie bij diabetes volgt u niet om reeds ontstane zenuwschade op te heffen; dit is immers onmogelijk. Wel kan deze behandeling ervoor zorgen dat meer zenuwschade wordt voorkomen en dat u bewegen in uw dagelijks leven integreert. Dit bevordert een positief verloop van de ziekte. Volgt u fysiotherapie bij diabetes bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark? Dan kan ook een bekkenfysiotherapeut worden geraadpleegd. Deze is aanwezig in het centrum en kan u helpen bij het ontspannen van uw bekkenbodem.

Online of telefonisch aanmelden voor een intake

Bij dit centrum kunt u terecht voor tal van behandelingen, waaronder ook dry needling nabij Veenendaal. Dry needling niet ver van Veenendaal kan net zoals veel andere behandelingen ook in de avonden en weekenden plaatsvinden. Wilt u zich aanmelden voor een van de behandelingen? Dan neemt u telefonisch contact op of vult u het online aanvraagformulier in om een intake te plannen.