Interwad
Image default
Gezondheid

Supplement gebruik onder sporters.

Sporters gebruiken vaak extra supplementen, omdat het aansluit op wat ze nu al eten. Voor iemand die weinig interesse heeft in sport en af en toe keer fitnesst zal weinig benul hebben van wat er eventueel gebruikt kan worden. Er worden vaak extra eiwitten gegeten en extra creatine. Verderop zal wat informatie volgen op de verschillende supplementen die er zijn zoals onder andere de eiwitten en creatine.

Een overmatige hoeveelheid eiwitten is slecht voor een normaal mens. Voor een atleet is dit niet per sé slecht. Afhankelijk van de hoeveelheid die er gesport wordt. De reden dat eiwitten goed komt doordat eiwitrijk voedsel een grote energieconcentratie leveren bij kortstondige krachtinspanningen. De verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten zullen verstoord raken als er extra gebruikt wordt dan normaal. Sporters zullen het echter na innamen snel weer in balans brengen doordat ze zware inspanningen leveren. Je moet dus wel duidelijk onderscheid kunnen houden tussen voedingssupplementen als sportvoeding of gezondheidsmiddel.

Creatine wordt tegenwoordig gezien als een nieuwe wondermiddel tijdens het sporten. Creatine verbetert de prestaties tijdens sterke kortdurende krachtinspanningen. Voor duursport heeft het geen effect omdat het een tijdelijk boost geeft. Creatine staat niet op de dopinglijst, omdat je in je normale voeding ook creatine kan bevatten. Niet alle sporters hebben voordeel bij de inname hiervan.

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van voedingssupplementen, maar de beste op dit gebied zijn wel topvitamins.nl en Now-Food. Er zijn nog andere goede aanbieders natuurlijk, maar het voordeel van bijvoorbeeld Now Foods is dat ze hun producten relatief goedkoop aan de man brengen. Dit komt doordat ze veel voordeelpotten hebben waar je dus, relatief gezien, een stuk minder voor betaald dan voor een andere soort. Dr. Mercola staat vooral bekend om het feit dat hij zijn eigen website heeft opgericht en niet gericht is op winst. Hij heeft voor de rest goede supplementen en is er op gericht om de gemeenschap te helpen.

Bezoek de website voor meer informatie