Interwad
Image default
Gezondheid

Voorkom ingrijpende gevolgen van piekergedrag

Verantwoordelijkheid dragen voor je daden en je verantwoordelijk voelen, maken jou een betrouwbaar persoon. Iedereen weet precies wat ze aan jou hebben, wat het fijn maakt om met jou samen te werken. Niemand zal van jou verwachten dat je iets te laat inlevert of niet op tijd zal zijn in een college. Hoewel er veel van je verwacht wordt, vind jij het geen probleem om hieraan te voldoen. Je ervaart het als prettig om deze status te dragen, maar doet er tegelijkertijd zeer hard je best voor om het zo te houden. Misschien wel zo hard, dat je eronder bezwijkt. De hoge eisen die je voor jezelf stelt, leiden tot chronisch piekergedrag dat jouw leven beïnvloedt. Inmiddels heb je moeite met slapen, je eetlust blijft weg en de angst om te falen neemt alleen maar toe.

Hoewel je graag zou willen dat de fysieke problemen magisch weer verdwijnen, is de realiteit anders. Chronisch piekergedrag kan namelijk het begin zijn van het ontwikkelen van een psychische stoornis, waarmee je veel verder van huis bent. Wanneer je piekergedrag herkent, kun je op zoek gaan naar een manier om ermee om te leren gaan in plaats van het weg te wuiven. Iedereen die hier graag hulp bij zou willen krijgen, kan terecht bij de Piekerpoli. De Piekerpoli heeft verschillende vestigingen door het hele land, waarbij je kunt denken aan een goede psycholoog amsterdam of goede psycholoog den haag. Wij zullen samen met jou de oorzaak van het probleem achterhalen en een manier zoeken om het piekeren te verminderen. Op die manier leer je piekergedrag te herkennen en ermee om te gaan, zodat je het niet langer als last hoeft te ervaren.

Ben jij ook op zoek naar een psycholoog, die jou kan helpen met jouw piekergedrag? Maak dan een afspraak bij de Piekerpoli.

Bezoek de website voor meer informatie