Interwad
Image default
Gezondheid

Waarom is biologische Chiazaad gezonder?

 

Is biologische chiazaad gezonder?

Chiazaad wordt al enorm lang gebruikt voor een betere gezondheid en tegen kwaaltjes en ziekten. Tegenwoordig zijn de chiazaadjes ook in Nederland verkrijgbaar. Ze vallen onder de superfoods en zijn erg gezond. Wat de zaden zo gezond maakt lees je hieronder.

 

Wat Biologische Chiazaad gezond maakt

De biologische chiazaadjes beschikken over vele positieve stoffen. De stofjes die de Chia rijk is zijn de volgende.

Eiwitten: er zitten vele eiwitten in Chiazaad. Namelijk per 20.7 g per 100 gram. Eiwitten worden voornamelijk veel door sporter genomen. Ze ondersteunen je spieren en zorgen zelfs voor spieropbouw. Je kunt de zaadjes nemen door ze door je smoothie te doen of door je pre-workout meal. Dan krijg je er zowel energie van als dat het je spieren voedt.

Vitaminen B1, B2 en B3: Vitamine B staat voor energie. En in combinatie met de eiwitten is dit een uitermate gunstige eigenschap.

IJzer/Calcium: Ijzer en calcium zijn beiden goed voor je energie level. Wanneer je een tekort aan ijzer in je lichaam hebt, betekent dit vaak dat je weinig energie hebt. Echter wanneer dit niet het geval is, is het niet nodig om extra ijzer binnen te krijgen. Calcium is goed voor je botten en versterkt deze ook.

 

Chiazaad Nadelen

Ook er zitten er een aantal nadelen aan chiazaad. Wanneer je lichaaam niet goed op de zaden reageert, dan is het mogelijk dat je klachten ondervindt zoals misselijkheid, diarree en een opgeblazen gevoel.

 

Meer weten?

Surf dan eens naar www.chiazaad.com

 

Bezoek de website voor meer informatie