Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

Tuin en gereedschap

De ijskappen beginnen weer te smelten en de sneeuwgrens komt weer boven de 2000 meter te liggen. Ondertussen komen de pioniers van het plantenrijk weer omhoog zetten en zijn er weer parkieten en andere leuke vogels te spotten. Dit kan maar een ding betekenen: het wordt weer voorjaar! Het is helaas niet een en al zonneschijn in de lente, zo moet er weer hard gewerkt worden om de tuin weer op orde te krijgen. Ik heb besloten om dit jaar eens echt de bloemetjes buiten te zetten, daarom heb ik me flink verdiept in tuingereedschap. Ik ben nog zo groen als gras op dit gebied, dus vandaar dat ik wat informatie heb opgezocht.

Als het gras weer eens groeit als kool wordt het tijd om eens wat informatie op te zoeken over een van de bekendste gereedschappen in uw tuin: de grasmaaier. In de 18e eeuw begon het gebruikelijk te worden om grasvelden en parken strak en kort te houden. In het begin gebeurde dit gewoon met de hand. Elke dag weer trokken er per park 50 arbeiders met hun zeis. Omdat de behoeften aan velden toenam en het werk veel te arbeidsintensief was nam de behoefte aan een grasmaaier toe. Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen grasmaaiers. Men heeft zowel keuze bij de aandrijving (handmatig benzine of elektrisch) of de verwerking van het gras (opvangen, dumpen of mulchen).

Om van de hak op de tak te springen ga ik het nu hebben over de heg. Ik laat er geen gras over groeien en raad zonder introductie aan om een goede heggenschaar te kopen. Dit omdat een heg voor optimaal resultaat goed en vaak gesnoeid dient te worden. Je hoeft de heg niet met de grond gelijk te maken. Maar om geen onrust te zaaien mogen de bladeren wel kort gewiekt te worden.

Het belangrijkste is nog wel de veiligheid. Werk altijd met handschoenen en een veiligheidsbril. Let ook goed op of er geen kinderen, huisdieren of andere onberekenbare factoren rondlopen.

Bezoek de website voor meer informatie