Welke financiële gevolgen heeft het wanneer u gaat scheiden?

Wanneer u gaat scheiden komen daar veel emoties bij vrij, maar u moet zich ook over de financiën buigen. Uw scheiding kan namelijk zorgen voor veel financiële problemen. Scheiden doe je samen begrijpt dat dat niet iets is waar u zich graag mee bezig houdt. Wat kost het om te scheiden? Welke financiële gevolgen heeft de scheiding? Hoe zit het met pensioen? Hoe kijkt de Belastingdienst tegen een scheiding aan? Dit zijn allemaal vragen die beantwoordt moeten worden. Scheiden doe je samen zet voor u alles op een rijtje. Heeft u behoefte aan uitleg? Een gratis informatiegesprek is ook mogelijk!   

U gaat scheiden. En nu?

Er komt veel op u af tijdens uw scheiding. Natuurlijk moet u eerst in gesprek met elkaar tijdens de scheiding. Om loyaliteitsconflict te voorkomen, is het verstandig om het ook zo snel mogelijk uw kinderen te vertellen. Niets is erger dan dat kinderen via anderen te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden. Vervolgens is het raadzaam om een mediator in te schakelen. Zo doorloopt u de scheiding op een respectvolle manier. Bij Scheiden doe je samen kunt u een mediationtraject starten. Dankzij een mediator houdt u de communicatie tussen beide partijen goed, heeft u de scheiding sneller achter de rug en liggen de kosten van de scheiding beduidend lager. Bij Scheiden doe je samen ervaart u rust tijdens het gehele proces.

Doorloop het scheiden op een respectvolle manier en kies voor mediation

Goed blijven communiceren met uw partner is belangrijk tijdens uw scheiding. Dit gaat makkelijker met de hulp bij scheiden van een mediator van Scheiden doe je Samen. Mediation is een vorm van bemiddeling en zorgt voor goede communicatie. Er wordt naar passende oplossingen gezocht om een (echt)scheiding goed af te handelen. Met name als er kinderen in het spel zijn, is een goede communicatie van essentieel belang. Daarnaast biedt mediation nogal wat voordelen. Het traject verloopt namelijk een stuk sneller dan wanneer u de rechtbank inschakelt en de kosten voor het proces van scheiding worden beperkt. Kortom, er komt een passende oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.