Interwad
Image default
Winkelen

Slapen? Dat kan alleen met een goed matras.

Heb je er wel eens over nagedacht dat er een verschil zit tussen het slapen op een matras op een bedbodem of het slapen op de grond? In de nacht verlies je redelijk wat vocht door transpiratie. Zodra een goed matras op een bed ligt kan het vocht verdampen doordat er ontluchting plaatsvindt onder een lattenbodem of springbox. Als je het matras op de grond plaatst zal al dit vocht zich ophopen aan de onderzijde van het matras wat tot gevolg kan hebben dat het matras kan gaan schimmelen. Tevens kunnen de bacteriën zich beter ontwikkelen aan de onderzijde en voor ziektes zorgen. Er wordt geen onderscheid in deze situatie gemaakt of je een klein matras hebt of een grootte van het matras 160×200 centimeter is. 

Doordat slapen een prioriteit is in het leven, omdat we 1/3e van ons leven slapend doorbrengen is het belangrijk dat je beschikt over de juiste attributen. Tijdens het slapen rust je lichaam uit en dat is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Mocht je door een slecht matras slaapgebrek krijgen, kan dit je hersenen, emoties en fysieke gezondheid beïnvloeden.  Er zijn 2 factoren die beïnvloeden of je nachtrust goed is verlopen door je matras, namelijk;

  • De stevigheid, de juiste ondersteuning voor het lichaam.
  • Bouwmaterialen, uit welk materiaal bestaat het matras.

Het is verstandig om een matras te kopen die gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals wol als binnenvoering. Deze natuurlijke materialen zijn bacteriewerend en brandvertragend, dus zonder toevoeging van chemicaliën.

Het is echter wel per persoon verschillend welke eisen er worden gesteld aan een matras. Moet deze meeveren, stevig zijn, duurzaam of juist goedkoop. Laat je niet beïnvloeden door alle reclames op televisie maar kijk eens op het internet welke mogelijkheden er allemaal zijn of test de matrassen uit in de verschillende beddenwinkels. Een goed matras zorgt voor een goede nachtrust en voor een gezondere levensstijl.

Bezoek de website voor meer informatie