Interwad
Image default
Woningen

Breng je woonkamer tot leven met tapijt

De woonkamer is vaak de meest multifunctionele ruimte in je hele huis. In tegenstelling tot de keuken of eetkamer, wordt uw woonkamer vaak gebruikt om de hele dag door samen te komen met vrienden, te lezen, te werken, te kijken en te ontspannen. Vanwege het brede scala aan activiteiten en de hoeveelheid voetverkeer, kijken mensen vaak naar tapijten als het favoriete vloermateriaal voor hun woonkamer vanwege comfort en duurzaamheid. Als je denkt aan een nieuw tapijt in je woonkamer, hebben we een aantal overwegingen en trends voor je om over na te denken.

Overwegingen

Materiaal

Naast duurzaamheid, is het kiezen van het juiste materiaal voor uw tapijt kan ook van invloed zijn op hoe het eruitziet en aanvoelt. Enkele van de meest populaire vezels die in de loop van de tijd goed standhouden, zijn polyester, triexta, nylon en olefine. Vloerbedekking van wol, lama en mohair geven je huis een verfijnde uitstraling. In feite wordt wol vaak gezien als de beste optie voor woonkamers vanwege de combinatie van natuurlijke sterkte en zachtheid. Zijde en zijdeachtige materialen worden nu zelfs in sommige vloerbedekking verwerkt voor een extra vleugje elegantie.

Schoonmaken

Omdat de woonkamer vaak voor veel activiteiten wordt gebruikt, is deze ook gevoelig voor tot veel morsen, vlekken en andere ongelukken. Daarom is reinigingsgemak belangrijk bij het kopen van een nieuw tapijt. Doorgaans zijn tapijten onderhoudsvriendelijker in vergelijking met andere vloermaterialen, maar als u op zoek bent naar een die waterdicht of vlekbestendig is, zou u het gemakkelijker moeten hebben. Controleer ook de garantie van elk tapijt. Dit helpt als er toch vlekken ontstaan.

Kleur

Bij het kiezen van een tapijtkleur voor uw woonkamer, kiezen mensen traditioneel voor een neutrale tint omdat het minder snel uit de mode raken. Bovendien passen neutrale kleuren goed bij alle andere kleuraspecten van je kamer, zoals de muren, meubels, de kleur van huisdierenhaar en zelfs de hoeveelheid natuurlijk licht en hoe dit gedurende de dag verandert. Vergroot de gezelligheid van uw woonkamer door te kiezen voor tapijten in warmere kleuren in diep rood, zacht bruin, sienna goud of perzikkleurige crèmes.

Feel

Het gevoel van uw tapijt wordt bepaald door de vezels waarvan het is gemaakt. Als u kleine kinderen heeft die veel tijd op de vloer doorbrengen, kunt u kiezen voor een zachter tapijt gemaakt met dunnere vezels. Maar zoals je misschien al vermoedt, gaan deze zachtere tapijten niet zo lang mee en zijn ze moeilijker schoon te maken, dit is niet het geval met een laminaat antractiet kleur. Als u een onderhoudsarm tapijt wilt, kunt u een zachtere ruimte creëren door tijdens de installatie een onderlegger toe te voegen. Tapijtkussens zijn er in verschillende maten en materialen, waardoor je tapijt demping, isolatie en een lange levensduur krijgt.

Constructie

Met tapijten, variërend per vezel materiaal, kleur en ontwerp, de constructie van vloerbedekking varieert ook. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de pool, snede of lus en de stijl, fries en Berber ook van invloed kunnen zijn op de bovenstaande overwegingen. De manier waarop al deze elementen worden samengebracht, heeft invloed op het uiteindelijke resultaat en bepaalt of het tapijt geschikt is voor uw woonkamer. Als u op zoek bent naar constructie van de hoogste kwaliteit, zijn traditionele geweven tapijten nog steeds de standaarddrager als het gaat om waarde.

Trends

Steeds meer mensen gebruiken vloerbedekking om textuur aan hun woonkamer toe te voegen. Gedurfde patronen en een mix van poolhoogtes kunnen de wow-factor van uw interieurontwerp verhogen. We zien ook dat natuurlijk ogende tapijten steeds populairder worden. Na jarenlang het grootste deel van onze tijd binnenshuis te hebben doorgebracht, beginnen mensen elementen van de natuur in hun ruimte te brengen. Groenen, steentinten en andere kleuren uit de natuur worden gebruikt als accenten in vloerbedekking.

 

https://vloerenbaas.nl