Interwad
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het goed aanleggen van riolering: een gids voor bouwexperts

Het goed aanleggen van riolering is van groot belang voor zowel huishoudelijke als bedrijfsmatige gebouwen, omdat het een belangrijk onderdeel is van onze hygiëne en gezondheid. Voor bouwexperts is het daarom van groot belang om te weten hoe ze kwaliteit kunnen waarborgen bij het aanleggen van riolering. In deze blog delen we enkele belangrijke tips met betrekking tot het aanleggen van riolering voor woningen en gebouwen.

 

1. Plan de indeling vooraf – Het is belangrijk om een gedetailleerd plan te hebben van de indeling van het hele rioleringssysteem voordat er gestart wordt met de werkzaamheden. Dit omvat zowel de positie van de leidingen als de hellingen en hoogten van elke afvoer en aansluiting. Een duidelijk plan geeft een idee van de benodigde materialen en arbeid, en helpt om de efficiëntie en duurzaamheid van het rioleringssysteem te waarborgen.

 

2. Installeer de juiste buizen – Bij het kiezen van de buizen voor riolering, is het van belang om te kijken naar de diameter en sterkte van de buizen. De buisindeling zou ook moeten voldoen aan de eisen van lokale regelgeving. Voor huishoudelijk gebruik kunnen PVC buizen worden gebruikt, terwijl voor bedrijven de keuze kan vallen op gietijzer, staal of beton. Door de juiste buizen te kiezen van Visser en Visser, is het rioleringssysteem beter bestand tegen corrosie en beschadiging.

 

3. Zorg ervoor dat de riolering is afgedekt met gasdetectie – Wanneer je het rioleringssysteem installeert, is het van belang om te zorgen dat het systeem wordt afgedekt met gasdetectie. Dit zorgt ervoor dat er tijdig wordt gewaarschuwd wanneer de drempelwaarde voor bepaalde gassen worden overschreden. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen, omdat sommige gassen in hoge concentraties schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

 

4. Test het rioleringssysteem – Zelfs bij de doordachtste installaties kan er nog steeds een risico bestaan op lekkages. Het is daarom belangrijk om het rioleringssysteem te testen voordat het in gebruik wordt genomen. Door middel van het testen van elk individueel onderdeel, zorgt het testen ervoor dat er geen lekkages voorkomen zullen worden. Voer deze tests uit voordat de leidingen zijn afgedekt of definitief zijn afgesloten.

 

5. Houd het rioleringssysteem goed onderhouden – Het is van belang om regelmatig onderhoud te plegen aan het rioleringssysteem. Deze onderhoudsreparaties en controles moeten ervoor zorgen dat de leidingen, putten en overlopen nauwkeurig functioneren, zoals dat zou moeten, en dat eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgespoord. Heb je nog nieuwe meetinstrumenten nodig voor jouw volgende klus? Neem dan snel een kijkje bij Visser & Visser!