Interwad
Image default
Auto’s en Motoren

Motorchip Tuning – een kort overzicht

Motorchip Tuning Business, soms genoemd motor opnieuw modelleren of gewoon re-modellering van de motor, is een manier om meer uit uw voertuig te winnen. Het is een vrij kleine aanpassing die, indien correct wordt uitgevoerd, de manier waarop uw motor opereert, drastisch kan verbeteren. Die toegevoegd vermogen kan echter nog steeds de motoronderdelen duwen buiten de normale tolerantielimieten. Als u denkt aan het wijzigen van uw auto-motorsysteem, overweeg dan eerst het geven van chipafstemming.

 

Veel mensen vragen, is chip tuning slecht? Het korte antwoord is dat het, indien correct is gedaan, de prestatie-gerelateerde parameters niet zou kunnen beïnvloeden. Maar omdat het echter niet van invloed is op de prestatie-resultaten in uw ogen betekent niet dat het geen effect zal hebben op de elektronische besturingseenheid. Veel chip-tuners hebben de neiging om de levensduur van de elektronische besturingseenheden te verkorten, wat een groot risico is voor een auto-eigenaar.

Langere garanties zijn nodig als u ze niet wilt vervangen na slechts een paar duizend mijl.

 

Dus is chip tuning slecht? Over het algemeen ja, ja, het is. Maar je moet er rekening mee houden dat de meeste experts het niet aanbevelen. Als u een chip-afstemming gaat gebruiken voor prestatieverbetering, zorg er dan voor dat u professionele hulp krijgt en, nog beter, een chip-tuning-set krijgt. Deze kits worden geleverd met alles wat u nodig heeft om uw auto-prestaties te repareren en te verbeteren en, om het af te zetten, kosten ze veel minder dan een enkel bezoek aan een monteur.

 

Is het veilig om chip-afstemming op uw voertuig te doen? Jawel. Het wordt echter niet aangeraden die u alleen op uw voertuig op uw voertuig doet. Mechanische apparaten hebben speciale hulpmiddelen nodig en ze zijn dus veel duurder dan elektronische. Bovendien zijn er veel auto-eigenaren die zich niet bewust zijn van de gevaren die betrokken zijn bij het uitvoeren van motorafstemming op hun auto’s.

Je kunt jezelf en / of anderen pijn doen.

 

Een ander probleem dat je moet nadenken is compatibiliteit. Om een motorchip-afstemming om goed te laten werken, moet uw auto in goede staat zijn. Anders heeft de wijziging gewoon geen effect. Een auto moet soepel worden uitgevoerd en het moet ook in goede staat zijn voordat u zijn prestaties echt kunt optimaliseren. Het is als lichaamsgebouw – Je kunt iets niet bouwen als je er niet thuis mee bent! Mechanische apparaten moeten in exacte posities worden geplaatst om op hun maximale potentieel te presteren.

 

Ten slotte, als u besluit om een motorchip-afstemming op uw voertuig uit te voeren, moet u in gedachten houden dat u een enorme investering maakt. Om het beste resultaat te krijgen, krijgt u een chip of een remap van een gerenommeerde bron. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry.

Kijk voor meer informatie op de site van: Businessvandaag