Interwad
Image default
Bedrijven

Hoe word je een freelance tekstschrijver?

Al een tijdje speel je met de gedachte om freelance tekstschrijver te worden. Je droomt ervan om elke dag zelf te bepalen met wie je samenwerkt, hoeveel je werkt en vanuit waar je werkt. Wij hebben nieuws voor je: dromen kunnen werkelijkheid worden. In dit artikel lees je hoe je in enkele stappen freelance tekstschrijver wordt!

Maak een unieke website

Voor een freelance tekstschrijver gezocht is het enorm belangrijk om een website te hebben. Jouw website is jouw visitekaartje en helpt nieuwe klanten om de beslissing te nemen om met jou samen te werken. Jij bent niet de enige freelance tekstschrijver op de markt en daarom is het belangrijk dat jouw website uniek is en jouw diensten op een professionele wijze weerspiegelt worden.

Haal jouw eerste klanten als freelance tekstschrijver binnen!

Wanneer je website af is, is het tijd om jouw eerste klanten te benaderen. In het begin zul je waarschijnlijk een aantal klussen voor weinig geld moeten uitvoeren om de nodige ervaring op te doen. Vraag jouw eerste klanten wél om een recensie voor jouw website in ruil voor jouw diensten tegen een gereduceerd tarief! Voort wat, hoort wat!

Ontwikkel jouw portfolio</2>

Op jouw website kun je een pagina maken waar jij recensies van eerdere opdrachtgevers kunt plaatsen. Op deze wijze kunnen nieuwe klanten zien dat jij een betrouwbare freelance tekstschrijver website bent en dat jij hun investering qua tijd en geld dubbel en dwars waard bent.

Maak de stap naar de kamer van koophandel op het juiste moment

Er zal een moment komen dat jij flink wat uren per week aan het schrijven bent en daar ook redelijk veel geld mee verdient. Dit is het moment waar jij je in moet schrijven bij de kamer van koophandel en de belastingdienst! Het heeft veel voordelen om startende ZZP’er te zijn en die voordelen wil je zeker niet missen.

Maak jouw dromen waar!

Zoals je kunt zien, stelt het stiekem niet zoveel voor om freelance tekstschrijver te worden. Natuurlijk kan het eng zijn om deze stappen te zetten, maar uiteindelijk zul je ervan genieten dat jouw droom is uitgekomen!

Bezoek de website voor meer informatie