Interwad
Image default
Sport

Het uitzoeken van de juiste dartpijlen

Het uitzoeken van de juiste dartpijlen

De toppers binnen de dartwereld zijn niet zomaar toppers geworden. Nee, zij trainen elke dag hard en letten op alle details. Daarbij vallen onder andere de dartpijlen die zij gebruiken. Wist je dat sommige darters maandenlang experimenteren met hun dartpijlen? Nadat ze geëxperimenteerd hebben, komen ze uiteindelijk tot de juiste setting van hun dartpijlen.

Een dartpijl is namelijk niet zomaar een dartpijl. Een dartpijl is een behoorlijk gecompliceerd object, waarbij meerdere facetten van invloed zijn. De belangrijkste facetten zijn onder ander tungsten, het gewicht van de pijlen, de grip van de pijlen en het soort pijlen.

Onder andere de streep heeft elke speler bepaalde wensen en eisen. Het is dus goed mogelijk dat dartpijl A voor jou volledig ongeschikt is, terwijl andere spelers juist ontzettend goed met die dartpijl gooien. Het is dus ook zaak om te bepalen aan welke facetten jouw dartpijl moet voldoen.

Een belangrijk onderdeel daarbij is tungsten. We gaven hierboven al aan dat dit één van de belangrijkste facetten is. Maar, weet jij exact wat tungsten is? Wel, tungsten wordt bij dartpijlen altijd aangeduid met een percentage. Het percentage tungsten wil zeggen hoeveel procent van de barrel uit het materiaal tungsten bestaat.

Van origine is tungsten een behoorlijk zwaar materiaal. Hoe hoger het percentage tungsten is, hoe dunner de barrel is. Dit heeft uiteindelijk één belangrijk voordeel; je kan de dartpijlen makkelijker groeperen in het bord. Met een dunne barrel heb je tenslotte minder ruimte op het dartbord nodig.

Ben je op zoek naar de juiste dartpijlen? Neem dan zeker eens een kijkje op www.mcdartshop.nl. Deze webshop heeft een uitgebreid aanbod van verschillende dartpijlen. Je kan dus altijd dartpijlen vinden die compleet naar jouw wens zijn. Let daarbij dus goed op het percentage tungsten; dat is een belangrijk facet van je pijlen.

 

Bezoek de website voor meer informatie