Interwad
Image default
Bedrijven

Hoe zit het met het kiezen van de juiste gloeilamp?

Omdat de verlichtingsindustrie de afgelopen vijf jaar een transformatie heeft ondergaan, kan het kiezen van een gloeilamp verwarrend zijn. De traditionele gloeilamp, die al meer dan een eeuw de verlichting domineert, wordt uitgefaseerd. LED-lampen (light-emitting diode), die energiezuiniger zijn, nemen het al over. LED’s zijn een heel andere technologie dan gloeilampen en vereisen daarom enige aanpassing. Leds daarentegen bieden heel wat voordelen, waaronder nieuwe methodes om het licht in je omgeving te regelen – daarover later meer. Het is van cruciaal belang dat u begrijpt wat u moet weten om te voorkomen dat u wordt blootgesteld aan licht dat uw ogen irriteert of u gewoon vermoeid maakt. Het is ook mogelijk dat u beter slaapt door beter te letten op welke lampen u koopt en wanneer u ze gebruikt.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een gloeilamp

Gloeilampen waren vroeger vrij eenvoudig. Ze bevatten een elektrische gloeidraad die werd verwarmd tot hij gloeide. LED’s zijn, net als de componenten in uw computer, halfgeleiders. Dit opent een heel nieuw universum van mogelijkheden, compleet met nieuwe woorden en talloze opties. Verandering is niet altijd gemakkelijk, en we kunnen ons er eerst tegen verzetten. Er zijn echter verschillende dwingende redenen om LED-verlichting te omarmen. Led Lampen gaan 25 keer langer mee en verbruiken maar liefst 75% minder energie dan gloeilampen. Ze zijn iets duurder in het begin, maar ze zullen u op de lange termijn geld besparen. Deze energiebesparingen zijn ook cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering. Volgens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bespaart het overstappen op LED-verlichting genoeg elektriciteit om 44 grote energiecentrales in het hele land van stroom te voorzien.

De oude kennis over gloeilampen ontgroeien

Sommige nieuwe armaturen worden geleverd met LED-lampen die nooit hoeven te worden vervangen, wat een van de verbeteringen is die momenteel op het gebied van verlichting plaatsvinden. U wilt er dus zeker van zijn dat het licht dat deze armaturen bieden naar uw zin is. Om dit te bereiken, moeten we kennis maken met wat jargon uit de verlichtingsindustrie. De meeste mensen kochten gloeilampen afhankelijk van hun wattage, dat over het algemeen 40, 60 of 100 watt was. Watt wordt soms aangezien voor de helderheid van een gloeilamp, maar ze hebben echt betrekking op de hoeveelheid energie die door de lamp wordt verbruikt. Led-lampen hebben een extreem laag wattage omdat ze minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht op te wekken. Wilt u deskundig advies en bent u in de omgeving Utrecht, dan kunt u het beste een elektricien Nieuwegein inschakelen.