Interwad
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten over elektrische bedrading

Bedrading – hoe u het kunt identificeren, kopen en installeren met de juiste aansluitingen – is een groot deel van wat u moet weten voor elektrische reparaties en herbouw. Het leren van de basisprincipes van bedradings materialen en installatie is de beste plek om te beginnen als u een elektrische klus plant. Bij het onderzoeken van bedradings problemen en het selecteren van bedrading voor nieuwe installaties en verbouwingsprojecten, kan het handig zijn om de basisterminologie van bedrading te kennen en de meest voorkomende soorten draad en kabel te herkennen. Kabel afmetingen, niet-metalen (NM) ontmantelde kabel, kleurcodering van elektrische bedrading, labeling van elektrische bedrading, kabel voor directe ingraving, strippen van elektrische bedrading, aantal toegestane draden in de leiding, bedrading van een elektrisch stroomonderbrekerpaneel en elektrische ontkoppelingsschakelaars zijn allemaal belangrijke overwegingen bij elektrische bedrading.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van elektrische bedrading

Elke installatie van elektrische bedrading vereist het gebruik van de juiste draadmaat. De draadmaat is gebaseerd op de American Wire Gauge (AWG)-standaard en geeft de diameter van de metalen geleider van de draad weer. De stroomcapaciteit van een draad, of hoeveel stroomsterkte het veilig kan ondersteunen, wordt bepaald door de meter. Bij het selecteren van de juiste draad, moet u de meter, de draad capaciteit en het beoogde gebruik van de draad onderzoeken. Kortsluitingen en brand kunnen optreden wanneer draden niet correct zijn afgestemd op de stroomsterkte van de circuits die ze bedienen. Drie of meer draden zijn gewikkeld in een flexibele plastic mantel, of mantel, om NM-kabel te vormen. De meeste interieur circuits, zoals die voor stopcontacten, schakelaars, verlichtingsarmaturen en apparaten, zijn op deze manier bedraad. Drie of meer draden zijn gewikkeld in een flexibele plastic mantel, of mantel, om NM-kabel te vormen. De meeste interieur circuits, zoals die voor stopcontacten, schakelaars, verlichtingsarmaturen en apparaten, zijn op deze manier bedraad.

Professionele hulp zoeken bij het omgaan met elektrische bedrading

Markeringen zijn gedrukt of gedrukt op de isolatie of buitenmantel van elektrische draden en kabels. De draadmaat en het materiaal, het soort isolatie, het aantal meegeleverde draden (in een kabel) en eventuele specifieke waarden of kenmerken van de draad worden allemaal vermeld op deze indicatoren. Er kunnen mensen zijn die ervaring hebben met het omgaan met de elektrische systemen in hun huis, maar veiligheid moet uw eerste prioriteit zijn, dus u kunt het beste elektriciens of een professional bellen die bekwaam en ervaren is in het omgaan met elektrische zaken en problemen. Woont u in Schiedam, dan kunt u bij vakkundige elektriciens terecht die u helpen bij het oplossen van problemen met elektra Schiedam en het inspecteren van uw huidige elektrische systeem.