Interwad
Image default
Dieren

Wanneer tanden trekken bij je kat?

Niet alleen mensen, maar ook dieren hebben regelmatig een gebitscontrole nodig. Want ook aan tandsteen en tandplak ontkomen onze huisdieren helaas niet. Deze aandoening lijken misschien wel onschuldig, maar kunnen toch veel ellende veroorzaken bij je dier. Heeft jouw kat last van tandsteen? Dan is het belangrijk dat zijn gebit op tijd gereinigd wordt. Hij kan anders een slechte mondgeur en rottende tanden ontwikkelen. Maar ook kan het ontstekingen veroorzaken waar je kat ziek van kan worden. Dan is het tanden trekken bij je kat vaak nodig.

Tanden trekken kat

Behalve door tandsteen en tandplak, kan je kat ook op een andere manier last krijgen van zijn tanden. Door een gevecht met een andere kat kan het mogelijk zijn dat een tand afbreekt of los gaat zitten. Er komt dan een zenuw bloot te liggen, wat erg pijnlijk is voor je kat. Het is dan ook belangrijk dat je deze tand(en) meteen laat trekken om verder leed te voorkomen. Wacht hier niet te lang mee!

Waar kan je de tanden van een kat laten trekken?

Mensen kunnen bij de tandarts terecht bij gebitsproblemen. Voor katten zijn er geen speciale tandartsen, je kunt gewoon bij de dierenarts terecht. Zij hebben de deskundigheid in huis en weten precies wat ze moeten doen. Je dierenarts heeft persoonlijke aandacht voor je kat en kent hem vaak ook al. Je kan er met een gerust hart je huisdier achterlaten. Dus voor tanden trekken van je kat, kun je gewoon een afspraak maken bij je eigen vertrouwde dierenarts.

https://www.web-wings.nl