Interwad
Image default
Entertainment

4 manieren om het kijken van TV leuker te maken

Hoewel internet een essentieel onderdeel van ons leven aan het worden is en beschikbaar is op verschillende soorten “schermen” die vrijwel iedereen bezit, behoudt de televisie niettemin de rol van haard in ons huishouden. Behalve dat het een praktische en redelijk geprijsde vorm van entertainment is, is televisie. Live kijken is nodig bij grote evenementen zoals concerten, voetbalwedstrijden, jubileumvieringen en openingsceremonies van de Olympische Spelen.

1. De grootste tv is niet noodzakelijkerwijs de beste

Veel mensen zouden een tv-scherm kiezen dat zo groot is als ze zich kunnen veroorloven, zolang ze niet worden beperkt door een budget of de ruimte van hun kamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gigantische 75 inch televisie.

Een groot scherm biedt een realistischer beeld en een betere kijkervaring. U moet rekening houden met uw kijkafstand, uw ogen en ten slotte uw acceptatie van eventuele medebeslissers.

De aanbevolen schermgrootte en de zitafstand houden rechtstreeks verband met elkaar. Uiteraard zal uw TV kleiner lijken naarmate u er verder vanaf zit. Het verdient de voorkeur om een scherm te hebben dat een deel van uw gezichtsveld beslaat, hoewel het discutabel is hoeveel precies “perfect” is. De aanbevolen kijkhoek is 40 graden of minder.

2. TV kijken zonder uw ogen pijn te doen.

Bij bijna alle LCD’s kunt u de achtergrondverlichting veranderen. Door de achtergrondverlichting in de scherminstellingen te verlagen, kunt u de totale hoeveelheid licht verminderen. Als u de oorspronkelijke instellingen nooit hebt gewijzigd, staat deze waarschijnlijk op de hoogste stand.

Uw ogen moeten zich na verloop van tijd aanpassen aan zowel lichte als zwakke omgevingen. De “iris” van uw oog, zoals de naam al aangeeft, is hiervoor verantwoordelijk. Deze tijd wordt verkort met behulp van Ambiscreen, dat uw ogen beschermt terwijl u kijkt.

3. Vermijd het gebruik van de TV als tweede bedpartner.

Naast het feit dat televisie kijken ons later op de avond wakker houdt, kan het ook ons vermogen om in slaap te vallen belemmeren, zo blijkt uit verschillende onderzoeken.

Deze koppels die een TV in de slaapkamer houden, hebben echter maar half zo vaak bed activiteit als de koppels die dat niet doen. Waarschijnlijk omdat er heel wat activiteiten zijn die stimulerender zijn dan een man die voetbal kijkt…

Hoewel het niet hoeft, kan het uw leven gemakkelijker maken als u werkgerelateerde zaken, computers en televisies uit uw slaapkamer houdt en deze alleen gebruikt om te slapen en seks te hebben.

4. Wees succesvol! Houd uw gewicht in de gaten.

Kijkt u vaak tv na het werk en het avondeten? U bent niet de enige. We zouden allemaal moeten bewegen terwijl we televisie kijken. Het enige wat u hoeft te doen, is voor de TV gaan zitten en beginnen te kijken. Als u naar een drama of een thriller kijkt, doe dan wat cardio of squats om te voorkomen dat u zich gaat vervelen.

U kunt gemakkelijk genoeg bewegen in korte sessies van 5 of 10 minuten als u geen zin hebt om er een heel blok (30-60 minuten) aan te wijden.