Interwad
Image default
Financieel

Hoe u uw persoonlijke lening in 2022 kunt afbetalen?

Belangrijkste punten

  • Terwijl het dragen van een persoonlijke lening geen kwaad kan uw tegoed, wilt u misschien die maandelijkse betalingen afschaffen.

  • Deze tips kunnen u helpen om uw lening in de loop van een jaar af te betalen.

Er zijn tal van goede redenen om een persoonlijke lening af te sluiten, of het nu gaat om het dekken van een reeks ongeplande rekeningen of het financieren van woningrenovaties. Het goede aan persoonlijke leningen is dat ze uw credit score niet op dezelfde manier schaden als een te hoog creditcardsaldo. Als u uw persoonlijke lening elke maand op tijd betaalt, kan dit zelfs helpen om uw kredietscore te verbeteren.

Toch kan er een moment komen waarop u echt klaar bent om uw persoonlijke lening kwijt te raken. schuld. Als je het zat bent om die betalingen boven je hoofd te hebben, kun je hier in 2022 vanaf komen.

1. Zorg voor een krapper budget

Misschien heb je bepaalde uitgaven waar je geld aan uitgeeft en die je technisch gezien kunt missen. Als u uzelf die aflaten volledig ontneemt, kunt u zich ellendig voelen. Maar door bescheiden te bezuinigen en oordeelkundiger uit te geven, kunt u geld vrijmaken dat u kunt gebruiken om uw persoonlijke lening te verminderen. Daarbij heb je ook andere soorten betaalmethoden zoals dat je achteraf kunt betalen bij VTwonen

Kijk eens naar uw budget en bekijk uw verschillende uitgavencategorieën. Het kan zijn dat een paar kleinere veranderingen samen een behoorlijke hoeveelheid geld opleveren die naar uw uitstaande lening kan gaan.

2. Verhoog uw inkomsten met een bijbaan

Misschien heeft u maar een handvol kleine items om op te bezuinigen in uw budget. Of, eerlijk gezegd, misschien wil je niet te veel op die dingen bezuinigen omdat ze je blijvend plezier bezorgen (je in de winkel gekochte koffie geeft je misschien meer energie om de dag door te komen dan je goedkopere, zelfgebrouwen tegenhanger). Als dat het geval is, kan een mooie uitbarsting van extra geld net datgene zijn waardoor uw persoonlijke lening in het nieuwe jaar verdwijnt. Dat geld kun je verdienen door een tweede baan aan te nemen.

Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om een bijbaantje te krijgen. Als je graag met mensen omgaat, kun je diensten aannemen bij een plaatselijk restaurant of een plaatselijke winkel, of je auto op een andere manier aan het werk zetten en gaan rijden voor een taxibedrijf. En als je dat bijbaantje liever vanuit huis doet, kun je kijken naar gegevensinvoer, webdesign of bloggen tegen betaling. Naast een bijbaan heb je de mogelijkheid om producten op afbetaling aan te schaffen, zo kun je een iphone aanschaffen op afbetaling.

3. Gebruik bonusgeld om uw leningsaldo te verzilveren

Misschien komt u ergens in 2022 wat extra geld tegen, of het nu gaat om een belastingteruggave of een aanmoedigingsbonus op het werk. Dat geld op uw leningsaldo zetten, is een goede manier om het te verminderen, zodat het tegen het einde van het jaar verdwijnt.

Hoe hard moet u uw persoonlijke lening afbetalen?

Als u een relatief lage rente op uw persoonlijke lening heeft en het versnellen van uw aflossingsschema een probleem voor u is (bijvoorbeeld als u een tweede baan moet hebben terwijl u echt geen tijd meer heeft), dan wilt u misschien aan uw huidige aflossingsplan, zelfs als dit betekent dat u uw lening na 2022 moet dragen. Maar als u het beu bent om die lening boven uw hoofd te hebben, dan kunnen deze trucs uw ticket zijn om het voor eens en voor altijd af te stoten.

Waarschuwing: de hoogste cashback-kaart die we nu hebben gezien

Als u de verkeerde creditcard of betaalpas gebruikt, kan dit kost je serieus geld. Onze expert is dol op deze topkeuze, met een intro APR van 0% tot 2023, een waanzinnig cashback-percentage van maximaal 5%, en dat allemaal op de een of andere manier zonder jaarlijkse vergoeding.

Waarschuwing: de hoogste cashback-kaart die we nu hebben gezien

Als u de verkeerde creditcard of betaalpas gebruikt, kan dit u veel geld kosten. Onze expert is dol op deze topkeuze, met een intro APR van 0% tot 2023, een waanzinnig cashback-percentage van maximaal 5%, en dat allemaal op de een of andere manier zonder jaarlijkse vergoeding.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/