Interwad
Image default
Gezondheid

Wat is liposuctie precies

Liposuctie is een plastisch chirurgische behandeling om een overschot aan vet te verwijderen uit het menselijk lichaam. Je vetcellen worden weggehaald met behulp van een slang die het eruit zuigt. Het gaat meestal om overtollig vet rond de heupen, billen, dijen, buik, knieën, rug, armen en enkels. Het kan ook voorkomen dat het rond de nek, achter de kaken, en hals of kin wordt verwijderd..

 

Het is belangrijk van tevoren te kijken of je wel in aanmerking komt voor liposuctie. De meest geschikte kandidaten zijn mannen en vrouwen die een gezond lichaam hebben buiten het overtollige vet. Het is een pluspunt wanneer je beschikt over een elastische huid. Ook is het belangrijk dat je voor jezelf realistische verwachtingen hebt over het resultaat. Verwacht vooral vooruitgang, het liposuctie resultaat zal nog niet perfect zijn. Om het perfecte resultaat te krijgen zul je echt zelf in beweging moeten blijven om dat gewenste resultaat voor elkaar te krijgen.

 

Liposuctie is een vrij veilige ingreep die overbodig vetweefsel verwijdert. Natuurlijk zijn er wel enkele risico’s aan verbonden. Waar je kans op hebt is dat je huid niet volledig strak zal zijn na de ingreep. Ook zou je last kunnen krijgen van bloedingen en van littekens in de huid. Het is gelukkig wel zo dat dit maar in heel weinig gevallen voorkomt. Laat jezelf voor een liposuctie behandeling daarom altijd van tevoren goed informeren.

 

De liposuctie prijs is hangt erg af van welk deel je van je lichaam laat doen. De onderkin en hals zijn het goedkoopste en zullen je rond de duizend euro kosten. Het duurste is het gedeelte rondom je buik, hierbij moet je al snel aan ongeveer drieduizend euro denken wat je kwijt zal zijn.

 

Het herstel na een liposuctie behandeling gaat wel even wat tijd in beslag nemen. Pas enkele weken na de behandeling zal er zichtbaar verschil zijn aan de buitenkant. Dit komt doordat alle zwellingen eerst af moeten nemen en verdwijnen. Er zullen na de operatie veel vochtophopingen zijn. Het definitieve resultaat laat vaak zelfs enkele maanden op zich wachten.

 

Onthoud dus altijd goed, gezond eten en sporten is heel belangrijk. De liposuctie is enkel een duwtje in de rug!

 

Bezoek de website voor meer informatie