Interwad
Image default
Vervoer en transport

Aandachtspunten voor grote voertuigen

Als je aan mensen vraagt om autoproducenten op te noemen, kunnen ze veel meer producenten opnoemen van personenwagens dan van grote voertuigen. Producenten van grote voertuigen zoals industriële voertuigen zijn dan ook minder bekend bij het grote publiek aangezien zij minder met deze voertuigen te maken krijgen. Toch zijn er een heleboel producenten die grote voertuigen maken zoals agrarische voertuigen, industriële voertuigen en voertuigen voor transport, hulpverlening of defensie.

Een eerste ding dat belangrijk is voor deze voertuigen, is dat hun techniek aangepast is aan de werkomstandigheden. De techniek van die voertuigen is de laatste jaren heel erg verbeterd. Vaak zijn verbeteringen voor deze voertuigen van extra belang omdat ze in moeilijkere omstandigheden moeten opereren als gewone personenwagens. De techniek moet dus aangepast zijn aan de gebruiksdoelen. Zo hebben deze voertuigen een veel sterkere motor. Ten eerste omdat ze zelf zwaarder zijn en ten tweede omdat ze vaak veel extra gewicht dragen bij het vervoeren van goederen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een cementwagen, dat is al een behoorlijk groot en zwaar voertuig en dan komt er nog eens zoveel cement bij in dat gewicht.

Waar ook veel aandacht aan besteed wordt, is de veiligheid van deze voertuigen. Bij grote voertuigen is het iets moeilijker om je tussen het verkeer te begeven. Normale verkeershandelingen worden moeilijker doordat er een minder goed zicht is en ze meer bewegingsruimte nodig hebben. Daarom zijn deze voertuigen vaak uitgerust met een achteruitrijcamera set zodat ze een beter overzicht hebben over het verkeer. Dat houdt niet enkel in dat er een camera zit vanachter op het voertuig, maar ook aan de zijkanten zit een orlaco camera zodat er een volledig zicht is van wat er langs het voertuig gebeurt. Verder moeten deze voertuigen uitgerust zijn met meer lichten dan personenwagens zodat andere bestuurders de omvang van het voertuig kunnen inschatten in het donker. 

Bezoek de website voor meer informatie