Interwad
Image default
Huishoudelijk

Waar dienen schoorsteenkappen voor?

Steeds meer zijn ze te zien op de daken – of nog preciezer: schoorstenen – van Nederlandse en Belgische huizen: het fenomeen schoorsteenkap. Schoorsteenkappen worden op woningen geplaatst om de afvoer van rooklucht beter te laten verlopen en ook om – als u een open haard of houtkachel heeft – te zorgen dat er geen vlamdeeltjes op uw rieten dak of een andere dakensoort kunnen komen en een brand kunnen veroorzaken. Het mooie aan schoorsteenkappen is tevens dat ze dienen om regeninstroom te voorkomen. Door de kap krijgt de nattigheid geen kans om via uw schoorsteen uw binnenwerk – zoals binnenmuren – aan te tasten. Een laatste doel van schoorsteenkappen is om te voorkomen dat er nesten in uw schoorsteen worden gebouwd door vogels. Ten slotte zijn kappen voor uw schoorsteen natuurlijk gewoon fraai en stilistisch. Ze zijn mooie visuele blikvangers in de buurt en geven de uitstraling van uw woning wat extra luxe en cachet.

Wat Airxlshop.nl voor u kan betekenen

Welke uitvoering van schoorsteenkappen u ook zoekt, als u bij Airxlshop niet uw favoriete exemplaar vindt, vindt u die nergens. Wij hebben in onze collectie een breed pallet aan schoorsteen kappen van onder meer aluminium, antraciet en rvs. Doe mee met de nieuwste trends op woninggebied en plaats ook een schoorsteenkap op uw woning. Profiteer van de voordelen van een efficiënte rookafvoer en een schoorsteen met minder risico op brand.

Koop nu uw favoriete schoorsteenkap in onze webshop

Bekijk nu onze schoorsteenkappen in de webshop en schaf voordelig eentje aan. Met een paar klikken op de knop wordt binnenkort uw schoorsteenkap al thuisbezorgd. Zo simpel en effectief werkt het bij Airxlshop.nl!