Interwad
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je tegels het beste schoonmaken

Als je tegels hebt, binnen of buiten, wat voor tegels dan ook, wil je ze waarschijnlijk graag schoon houden. Schone, verzorgde tegels ogen meteen mooi! In deze blog lees je alles over hoe je tegels schoon kunt maken en krijg je tips van tegelspecialist De Tegel Boutique in Nieuweroord, Drenthe.

Welke basisbenodigdheden moet ik hebben?

Je kunt je tegels op allerlei manieren schoonmaken, maar het is handig om hiervoor wat basisartikelen in huis te halen, waarmee je altijd aan de slag kunt. Denk hierbij aan een emmer, een schuurspons, handschoenen, ontvetter, ontkalker, een theedoek, een tandenborstel en baking soda. Niet al deze artikelen liggen waarschijnlijk voor de hand wanneer je denkt aan het schoonhouden van je tegels, maar ze kunnen echt van pas komen! Bij ons in de shop is een groot aantal schoonmaakartikelen te vinden.

Kalkaanslag op tegels verwijderen

Vooral in de badkamer kan dit een vervelend probleem zijn: kalkaanslag op de tegels. Het is vaak moeilijk te verwijderen, en lijkt in korte tijd erger te worden. Hoe harder het water in je woonplaats is, hoe sneller je last krijgt van kalkaanslag op de tegels. Om dit probleem te voorkomen en minder vaak schoon te hoeven maken, kun je een waterverzachter kopen. Is de kalkaanslag nou al ontstaan en wil je deze verwijderen, gebruik dan een ontkalker. Je kunt de tegels zorgvuldig inspuiten of insmeren met ontkalker. Laat deze een paar minuten intrekken en spoel vervolgens de tegels af met koud water. De kalkaanslag zou nu niet meer te zien moeten zijn. Op zoek naar een natuurlijke en hele goedkope oplossing? Snij dan een citroen doormidden, bestrooi deze met zout en wrijf dit over de kalkaanslag.

Vet en vuil op tegels verwijderen

Op tegels kan veel vuil en vet terecht komen, met name in de keuken. Als je de tegels goed schoonhoudt, gaan ze langer mee. Om vet van tegels te verwijderen, kun je een ontvetter gebruiken. Nadat je de tegels ontvet hebt, kun je ze ook sneller en gemakkelijker ontkalken. Als je tegels binnen niet heel vies zijn, kun je ze makkelijker schoonmaken met schoonmaakazijn.

Aanslag op buitentegels

Om groene aanslag op de tegels buiten te verwijderen, is schoonmaakazijn een perfect middel. Schoonmaakazijn is niet schadelijk voor je planten of gras. Meng schoonmaakazijn met water (50/50) en schrob hiermee de tegels. Laat dit intrekken en opdragen, en binnen een aantal weken zal de groene aanslag vanzelf verdwijnen.

Vuil uit randen en voegen verwijderen

Als je tegels netjes zijn, is het ook fijn als de voegen of kitranden mooi schoon zijn. Om voegen te reinigen kun je ze nat maken, en er baking soda op smeren. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken, en borstel de voegen daarna met de tandenborstel. Neem de voegen daarna af met een natte doek, en ze zullen er brandschoon uit zien. Ook bij vuile kitranden werkt dit erg goed, maar dan met een schuurspons in plaats van een tandenborstel.

Wil je nog meer tips hebben over het schoonmaken van je tegels? Bezoek dan snel deze website en lees alles wat je moet weten over tegels.

https://www.detegelboutique.nl/