Interwad
Image default
Zakelijk

De essentie van data analytics

Je hebt vast weleens gehoord van de term “data analytics”, maar wat is data analytics precies? Data analytics is het proces van het onderzoeken van ruwe data om conclusies te trekken over die informatie. Het gaat om het ontleden van gegevens en informatie om patronen of trends te identificeren die je anders misschien zou missen. Dit is een cruciale stap in de zakelijke besluitvorming in de moderne wereld. 

Het proces achter de analyses 

Het duiken in data begint vaak met een vraag of een hypothese. Misschien wil je weten of een bepaalde marketingstrategie effectief is of wat de oorzaak is van een plotselinge piek in verkoop. Met behulp van diverse hulpmiddelen en technieken, analyseer je de beschikbare data om antwoorden op deze vragen te vinden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van statistische, wiskundige en computationele methoden. Het gaat niet alleen om het verzamelen van cijfers, maar ook om het begrijpen en interpreteren van die cijfers. 

De waarde van data analytics voor jou 

Nu je een beetje begrijpt wat data analytics is, vraag je je misschien af waarom het zo belangrijk is. Welnu, in een wereld waar alles steeds meer gedigitaliseerd wordt, biedt data inzicht in klantgedrag, markttrends, operationele efficiëntie en nog veel meer. Door het inzetten van data analytics kun je proactieve beslissingen nemen, je strategieën optimaliseren en je concurrentie een stap voor blijven. Of je nu een groot bedrijf leidt of net begint, het begrijpen van wat data analytics is en hoe je het kunt toepassen, kan het verschil maken tussen stilstaan en groeien.

https://www.smartdatapeople.nl/data-analytics-traineeship