Interwad
Image default
Aanbiedingen

Wie wordt landskampioen van Spanje in 2022?

Iedere zomer hetzelfde liedje in Spanje. De Spaanse sportkranten voorspellen de beoogde favorieten, de degradanten, de verrassingen en meer van de La Liga. Welke club gaat er dit jaar met de titel vandoor, en welke club eindigt buiten de top 4? Ieder jaar zijn Real Madrid, FC Barcelona en Atletico Madrid de grootste kanshebbers. Maar gaat één van deze drie de beker ook in 2022 omhoog hijsen? In deze blog behandelen we de drie grootste kanshebbers voor de titel van La Liga in dit jaar. 

 

Real Madrid

Eigenlijk de laatste jaren altijd kanshebber nummer één. De Koninklijke heeft ook dit jaar weer een erg sterk team en staat daarom niet voor niets bovenaan. Met targetman Benzema en Vinicius die dit seizoen echt doorbreekt als technische buitenspeler én goalgetter, heeft de club uit Madrid dit jaar ook weer de beste papieren. Het ervaren middenveld, de betrouwbare verdediging en Courtois die wekelijks punten pakt is Real Madrid wat ons betreft de grootste kanshebber om dit jaar kampioen te worden. Zelfs in moeilijke wedstrijden weten ze vaak net één goal meer te maken dan de tegenstander.

 

Sevilla

Toch een enigszins verrassende nummer twee. Sevilla staat maar een paar punten achter Real Madrid en speelt het hele seizoen al consistent. Ze hadden begin 2022 zelfs de kans om op nummer één te komen, maar doordat ze toen in drie wedstrijden zes punten verloren, bleven ze op de tweede plek steken. Toch zegt dat wel wat over de kansen van Sevilla. De ploeg speelt gecontroleerd en de verdediging is bijna onpasseerbaar. Door enkele ervaren jongens in het team die al genoeg gewonnen hebben in hun carrière, zoals Raktic en Jesus Navas, en grote talenten als Koundé, Diego Carlos en Ocampos zou de ploeg uit het zuiden van Spanje het Real Madrid zo maar nog heel lastig kunnen maken. 

 

FC Barcelona

Na het ontslag van Koeman leek het seizoen van de Blaugrana’s al heel vroeg over. Het liep niet, er werd nauwelijks gescoord en het voetbal was totaal niet wat men gewend was van Barca. Maar met het aanstellen van Xavi als trainer en enkele gerichte aankopen in de winter draait de ploeg weer als vanouds. In de competitie zijn ze al maanden ongeslagen en lastige wedstrijden worden nu opeens vrij eenvoudig gewonnen. Er worden weer veel doelpunten gescoord en de ploeg straalt weer één en al zelfvertrouwen uit. De enige vraag die nog rest: komt deze inhaalslag niet te laat en is Real Madrid nog te achterhalen? 

Met Real Madrid, Sevilla en FC Barcelona hebben we de grootste kandidaten van het kampioenschap behandeld. Ben jij nu ook fan van de Spaanse competitie, of speel jij zelf graag een lekkere pot voetbal? Bekijk dan eens de website van Your Sport Deal. Zij bieden tegen scherpe prijzen allerlei voetbalmaterialen en trainingsmaterialen aan. Zowel geschikt voor voetbalverenigingen als thuisgebruik. 

https://yoursportdeal.nl/