Interwad
Image default
Bedrijven

De juiste verlichting voor uw huis kiezen

Bij het kiezen van een lamp voor de ruimte moeten meerdere vitale factoren in overweging worden genomen. Bij het selecteren van verlichting houden we rekening met verschillende factoren, waaronder het doel, de hoeveelheid verlichting, de lichtkwaliteit, het type armatuur en of het een decoratief armatuur is. Om visueel comfort in ruimtes te realiseren, passen we deze criteria toe op alle projecten. De verkeerde keuze van verlichting kan uw ontwerp mojo ernstig verstoren, net zoals een onnauwkeurige meting een recept kan verpesten. Ontwerpers raden een gelukkige balans tussen de twee aan om te voorkomen dat de ruimte wordt overspoeld met te grote of te kleine armaturen.

Verlichtingsarmaturen combineren

Volgens de meeste ontwerpers moeten lichtbronnen overvloedig aanwezig zijn in een ruimte. Investeer in gelaagde verlichting, die bestaat uit overhead-, taak- en accentverlichting. Plafondlampen kun je gebruiken als blikvanger in een slaapkamer of woonkamer. De volgende stap is om downlighting te hebben die de muren, gordijnen en kunst op de buitenmuren zachtjes kan opfleuren. Je kunt ook wat accentverlichting gebruiken als je van plan bent om een ​​van je collecties te accentueren. Deze werken goed op kasten of planken die bij uw verzamelobjecten worden geleverd of de muren voor uw kunstcollecties. Om contrast te creëren, moet het licht in het midden van de kamer en rond de omtrek aanwezig zijn, en in donkere ruimtes ertussen.

Verschillende niveaus van verlichting

Het is essentieel om na te denken over verschillende verlichtingsniveaus bij het ontwerpen van een kamer. Verlichtingsarmaturen, plafond armaturen, mogelijk zelfs dimmers moeten in één ruimte worden geïntegreerd. Het is essentieel om verschillende verlichtingsniveaus in een kamer te hebben, omdat het donkere gebieden elimineert en een gezellig, warm gevoel creëert in plaats van de kamer er koud of hard uit te laten zien. Gelukkig worden slimme lampen geleverd met dimfuncties, zodat je het verlichtingsniveau kunt aanpassen dat je nodig hebt.

Overweeg waar u verlichting ophangt

Het is ook essentieel om te overwegen hoe verlichtingsarmaturen zich verhouden tot meubels zoals een keukeneiland of eettafel, vooral wanneer er ruimte rond en tussen armaturen is. Het is van cruciaal belang om een ​​lay-out te plannen om te beoordelen of goede verlichting kan worden geplaatst. U moet hun afstanden meten als u een keuken- of eetkamer oppervlak verlicht. Een goede vuistregel is om mini- of middelgrote hanglampen van de vloer tot aan de onderkant van de armaturen op een onderlinge afstand van ten minste 72 inch te hangen. Houd er rekening mee dat het ophangen van verlichtingsarmaturen misschien geen goede optie is als het plafond te laag is. Informeer bij een Elektricien Nijmegen 024 aannemer als je binnenkort verlichting in huis gaat installeren.