Interwad
Image default
Bedrijven

Lekker op vakantie naar Spanje

Ben je bezig of van plan een vakantie spanje boeken? Bereid je dan maar voor, de keuze is namelijk reuze. Met een land zoals Spanje, een land dat wel 12 keer zo groot is als Nederland, is de keuze soms helemaal niet zo snel gemaakt. Dus hoe kies je dan je plaatsen voor een vakantie spanje?

Het handigst is misschien door te kijken wat je precies wilt van je vakantie in Spanje. Welke tijd wil je gaan? Het kan ook een goede optie gaan om bijvoorbeeld lekker in de winter naar Spanje te gaan, maar dan is het wel goed om te kijken waar je dan het beste naar toe kunt gaan.

Spanje heeft door haar grootte namelijk meerdere klimaten. In het binnenland heerst een landklimaat, wat maakt dat de winters daar nagenoeg net zo koud zijn als onze winters en dat daar ook sneeuw valt. Echter, aan de costa’s is het aangenaam vertoeven aan de stranden. Daar daalt de temperatuur namelijk bijna nooit onder de 15 graden, erg aangenaam natuurlijk voor de wintermaanden. Ook een goede optie is om naar de Canarische Eilanden te gaan. Geografisch horen die eilanden natuurlijk gewoon bij het Spaanse koninkrijk maar ze liggen natuurlijk eigenlijk dichter bij Afrika dan bij Europa. Dat heeft ook zo z’n invloeden op de temperatuur en het klimaat. De winters zijn er zachter dan aan het vasteland van Spanje maar de zomers zijn er ook minder heet. De natuur ziet er op de Canarische eilanden daarom ook eigenlijk wel goed en groen uit.

Voor de zomer zijn de costa’s en de Canarische eilanden ook altijd een goede optie. Gezellig druk, maar met meer dan genoeg ruimte en altijd genoeg te doen. De grote steden zijn natuurlijk ook altijd een bezoekje waard. Denk hierbij aan hoofdstad Madrid of aan Baskisch Barcelona.

Bezoek de website voor meer informatie