Interwad
Image default
Bedrijven

Waarom geeft verhuizen zoveel stress?

Ga je binnenkort verhuizen en weet je niet waar je moet beginnen of misschien wil je wel gaan verhuizen maar heb je totaal geen zin in de stress omtrent verhuizen. Verhuizen brengt vaak veel stress met zich mee. Maar waarom is dat zo? 

Veranderingen 

Het kan zijn dat je een afkeer tegen verandering hebt, dit omdat je als je thuis bent je toch vaak automatisch in hetzelfde hoekje op de bank gaat zitten en iedere dag dezelfde routine voldoet in de ochtend. Als je gaat verhuizen dan verandert dit ook allemaal. Mensen zijn gewoontedieren, alles wat dus verandert is automatisch een beetje spannend. Zonder dezelfde gewoontes die we iedere dag doen, krijgen we heel veel prikkels binnen en dat zorgt voor stress. Ook kan het zo zijn dat je bang bent dat je spijt gaat krijgen van de verhuizing. Het is toch weer spannend om je nieuwe huis bewoonbaar te maken, en als dat eenmaal gebeurd is om dan je draai te vinden in de nieuwe stad of wijk.

Misschien start je ook wel een nieuwe baan of gaan je kinderen naar een andere school. Dit kan eng zijn omdat je nieuwe baan toch anders is dan je van tevoren had verwacht of ben je bang dat je kinderen niet zo snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. De angst van spijt krijgen zit diep in de mens. Het is ook nog eens onderzocht dat de impact van verliezen veel groter is dan de impact van winnen bij mensen, hierdoor zijn we bang om foute keuzes te maken.  

Vermoeidheid 

Het is ontzettend vermoeiend om verhuizen alleen of met je gezin aan te pakken. Verhuisdozen regelen, inpakken, een busje of zelfs en vrachtwagen regelen. De lijst lijkt soms niet op te houden. En als alles eenmaal is ingepakt moet de grote schoonmaak nog beginnen, want je wil het toch netjes achterlaten. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in te schakelen. Als je in Alkmaar woont dan is een verhuisbedrijf in Alkmaar snel te vinden online. Een verhuisbedrijf in Alkmaar kan je helpen met van alles regelen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.  

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/

https://web-wings.nl/seo-venlo/