Interwad
Image default
Bedrijven

Wanneer is een chirurgische kaakcorrectie nodig

Soms lukt het niet om met een beugel de kaak op de goede plaatst te krijgen, wanneer dit het geval is moet je een chirurgische kaakcorrectie ondergaan. Dit is het geval als er nog steeds sprake is van een afwijkende stand van de boven of onderkaak, een correctie is dan de beste oplossing. Door deze operatie kunnen er verschillende dingen verbeteren: slikken, spraak en kauwen. Om te onderzoeken of deze operatie echt nodig is worden er eerst röntgenfoto’s gemaakt vanaf verschillende kanten van het gezicht. Wanneer alle belangrijke gegevens zijn verzameld wordt er een afspraak gemaakt over wanneer de operatie plaats zal vinden. Dit gaat aan de hand van een behandelplan, dit zodat u goed kunt nadenken over de grote beslissing die er genomen wordt.

De operatie gaat meestal gepaard met orthodontie, de boven en onder tanden zullen worden vastgezet met een beugel tijdens de operatie. Dit hoort bij de behandeling die vooraf gaat van de operatie en duurt meestal 12-24 maanden. Na de operatie volgt er nog een na behandeling om het gebit er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Er zijn verschillende soorten kaakoperaties, een daar van is de operatie van een te kleine kaak. Tijdens deze operatie wordt de kaak gespleten zodat de kaak kan worden uitgeschoven en zo groter is. Na deze operatie kun je een tijdje wat minder gevoel in je onderlip hebben door de zenuwen die kunnen worden geraakt tijdens het opereren. Ook is er een operatie voor een te grote kaak. Tijdens deze operatie word de kaak naar achter geschoven en wordt er van beide kanten een stukje kaak afgesneden. De botsneden worden zo gemaakt dat ze makkelijk weer aan elkaar groeien. Verder kan er een gedeelte van de kaak geopereerd worden, bijvoorbeeld een kincorrectie. Hierbij wordt de punt van de kin verschoven waardoor er een beter profiel ontstaat. Voor meer informatie over de verschillende operaties kunt u een kijkje nemen op www.orfeokliniek.nl.

Bezoek de website voor meer informatie