Interwad
Image default
Bedrijven

Werken in de ICT

Ben jij iemand die graag bezig is met techniek? Dan is werken in de ICT iets voor jou! ICT staat voor informatie en communicatietechnologie. Deze branche draait om het gebruik van netwerken, computers, printers, telefoons en nog veel meer. Zelf apparaten zoals verkeerlichten en liften hebben te maken met ICT. Alles bij elkaar noem je ICT- systeem ofwel informatiesysteem.

 

 

ICT-vacatures Utrecht

Er zijn heel erg veel mensen nodig in deze branche, de ICT is namelijk de toekomst. Er zijn dus ook ontzettend veel vacatures, zoals de ICT-vacatures Utrecht. Het ontwikkelen van een ICT- strategie is heel erg belangrijk om met de huidige en toekomstige ontwikkelingen mee te gaan. Er zijn nog ontzettend veel technologische mogelijkheden die nog ontdekt moeten worden.

 

Omdat er veel mensen te kort zijn in deze branche zijn de lonen ook iets hoger dan gemiddeld. Een gemiddelde ICT’er in Nederland verdient in 2019 gemiddeld 3435 euro bruto per maand. Dat is ruim een procent meer dan in 2018. In 2022 blijven de prijzen ook nog meer stijgen. Als je dus opzoek bent naar een ICT- baan, is dit dus mooi meegenomen.

 

 

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De twee begrippen lijken veel op elkaar, maar hebben toch een groot verschil. Informatietechnologie houdt zich bezig met de methoden en hulpmiddelen die worden gebruikt bij het verzamelen, verwerken en delen van informatie. Denk aan codering, programmering, opslagmiddelen en systeemanalyse. Bij de ICT gaat het om de communicatietechnologie die mensen met elkaar verbindt. IT is dus meer de industrie die computers, netwerken, software en andere apparatuur gebruikt om informatie te beheren en ICT zorgt ervoor dat deze informatie gedeeld kan worden met de buitenwereld. Kortom, als je dus graag in deze branche wilt gaan werken of gaan studeren, ligt er een mooie toekomst voor je!

https://www.ictvacatures.me/ict-vacatures-utrecht/