Interwad
Image default
Dienstverlening

Hovenier vacature

Ben jij op zoek naar een vacature voor hoveniers? Dat is helemaal geen slecht idee, aangezien veel mensen in Nederland op zoek zijn naar een hovenier om bijvoorbeeld de tuin op een deugdelijke manier te onderhouden. Maar als het gaat om het zijn van een hovenier, is het dan aan te raden om voor jezelf te beginnen, of om juist in loondienst te gaan? In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van elk aspect. 

 

Meer zekerheid in loondienst

Een voordeel van het zoeken naar een hovenier vacature, is dat je in loondienst veel meer zekerheid hebt. Dat kan natuurlijk zeer voordelig zijn, wanneer je bijvoorbeeld een gezin hebt met een hypotheek en dergelijke. Het is dan wel aan te raden om te kunnen genieten van flink wat zekerheid. In loondienst bij een goedlopend bedrijf, kun je immers gewoon profiteren van een vast contract en dat is zeer genoegzaam. Let wel: tegenwoordig zijn er ook zeer veel flexcontracten, waardoor personeel steeds meer in onzekerheid komt te zitten. Omwille van die reden is het dus aan te raden om eens na te gaan of het wat in loondienst is.

 

Als ZZP’er kun je meer verdienen

Het voordeel van het zijn van ZZP’er, is dat je in die hoedanigheid in de regel wel veel meer kunt verdienen. En dat is uiteraard ook wat waard. Je kunt namelijk zelf je uurloon vastleggen en dat kan dus flink oplopen. Het nadeel van het zijn van ZZP’er is echter wel dat er dan weer administratieve lasten en dergelijke op je afkomen. En dat is wellicht iets waar je totaal geen zin in hebt. Bovendien moet je dan ook voor je eigen materiaal en dergelijke zorgen. Je moet dus zelf even goed nagaan of dit het je allemaal waard is. 

 

Afwegingen: hovenier vacature

Voor beide valt namelijk wel wat te zeggen. Heb je nog geen ervaring als hovenier? Dan kan het bijvoorbeeld aan te raden zijn om een paar jaar in loondienst te gaan. Je kunt dan vervolgens kijken of het wat voor je is en later altijd nog voor jezelf gaan beginnen. Daarnaast heb je als ZZP’er ook wel meer verantwoordelijkheid. Daar moet je ook tegen kunnen