Interwad
Image default
Banen en opleidingen

Een baan als verzorgende IG

Stel je bent opzoek naar een baan waarbij je mensen enorm helpt en een grote bijdrage levert aan de zorg. Dan kan verzorgende IG best een ideale baan zijn. Het staat voor verzorgende individuele gezondheidszorg. Dit houdt in dat je mensen die individuele gezondheidszorg nodig hebt hiervan voorziet. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de zorg die de persoon nodig heeft. 

 

Verschillende soorten zorg

Als verzorgende IG zijnde lever je verschillende soorten zorg. Om te beginnen is het principe dat je de basiszorg levert. Hier valt veel onder. Je hoeft echter niet alle zorgen die onder de basiszorg valt te leveren. Hetgeen wat je doet en waarbij je helpt is exact wat de cliënt nodig heeft. In sommige gevallen is dit bijvoorbeeld hulp bij het brengen van een bezoekje aan het toilet. In andere gevallen verwachten mensen hulp bij het omkleden of bij het eten. De zorg die je levert is dus maar net afhankelijk van de zorg die de persoon nodig heeft. Tevens heb je een signalerende functie en kan het best zo zijn dat er bepaalde situaties aanwezig zijn die je door dient te geven aan collega’s die hierover gaan. 

 

Waarom verzorgende IG worden?

Het belangrijkste aan verzorgende IG is dat je een grote bijdrage levert en een belangrijke rol speelt als zorgmedewerkers. Er zijn erg veel mensen die zorg nodig hebben en als medewerker op dit gebied speel je dus een belangrijke rol. Daarnaast doe je werk waarbij je erg zelfstandig bent. Je hebt variërend werk en zit niet dagelijks op een kantoor. Je gaat langs bij mensen en er is sprake van vrijheid tijdens je werk. Het kan zijn dat je woonzorg levert, maar het kan ook thuiszorg zijn. Je hebt een beroep die erg belangrijk is in de maatschappij.