Interwad
Image default
Electronica en Computers

De handigste programma’s voor op de computer

De computer is al jarenlang niet meer weg te denken uit ons leven. Of het nou voor werk of vrije tijd is, iedereen gebruikt wel eens een laptop of computer. In deze blog lees je meer over de handigste programma’s op de computer.

Word

Wellicht het meest-gebruikte programma ooit is Word. In Word kun je teksten schrijven die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je brieven, blogs of rapporten makkelijk in elkaar zetten en eventueel aanvullen met afbeeldingen en tabellen.

Excel

Excel wordt vooral gebruikt in de bedrijfswereld, maar kan ook voor scholieren van belang zijn. Het programma is erg interessant voor iedereen die data bij moet houden of op een overzichtelijke manier wilt laten zien. Je kunt met het programma gemakkelijk spreadsheets en tabellen maken, waardoor je data in een oogopslag kunt analyseren. Het programma is vrij simpel te gebruiken, maar sommige onderdelen hebben mensen nog wel moeite mee. Je kunt het programma bijvoorbeeld berekeningen voor je laten maken, gegevens filteren en grafieken laten maken. Niet voor iedereen is dit even duidelijk en er zijn ook mensen die moeite hebben met de functie van Excel cellen splitsen.

 

PowerPoint

Een ander, zeer veelgebruikt, programma is PowerPoint. Dit programma wordt gebruikt om presentaties mee te maken die gebruikt kunnen worden voor op school, of in het bedrijfsleven. De presentaties die met dit programma gemaakt kunnen worden, worden vaak aangevuld met animaties en overgangen. Het programma is erg overzichtelijk en kan zelfs door kinderen succesvol gebruikt worden. Dit alles heeft bijgedragen aan het mega succes van PowerPoint.