Interwad
Image default
Electronica en Computers

Microsoft Office licenties voor Windows, Mac en mobiele apparaten

Microsoft Office is een verzameling van softwareprogramma’s voor productiviteit die wordt gebruikt door zakelijke gebruikers en particulieren over de hele wereld. De software omvat programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Microsoft biedt verschillende licentieopties voor Office, afhankelijk van het soort apparaat waarop de software wordt gebruikt.

Windows en Mac licenties

Voor gebruikers die Office op een Windows- of Mac-computer willen gebruiken, biedt Microsoft twee licentieopties: een abonnementslicentie en een eenmalige licentie.

Met een abonnementslicentie voor Office, betaalt de gebruiker een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding om toegang te krijgen tot de software. Met een abonnement op Office 365 Personal of Office 365 Home, kunnen respectievelijk een of zes gebruikers Office gebruiken op maximaal één of maximaal zes computers. Met een abonnement op Office 365 Personal krijgt de gebruiker toegang tot de meest recente versie van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access, evenals 1 TB opslagruimte op OneDrive.

Met een eenmalige licentie voor bijvoorbeeld Office professional plus 2021 koopt de gebruiker de software outright en heeft hij toegang tot de software zolang hij dat wilt, zonder dat er maandelijkse of jaarlijkse vergoedingen zijn. Eenmalige licenties zijn beschikbaar voor Office Home & Student, Office Home & Business, en Office Professional.

Mobiele licenties

Voor gebruikers die Office op een mobiel apparaat willen gebruiken, biedt Microsoft licenties via Office Mobile voor iOS en Android. Office Mobile biedt mobiele versies van Word, Excel en PowerPoint, en de gebruiker kan documenten bekijken, bewerken en delen vanaf zijn mobiele apparaat.

Office Mobile is gratis te gebruiken, maar de gebruiker moet wel een Office 365 abonnement hebben of een Office eenmalige licentie om gebruik te maken van de app. Met een Office 365 abonnement kan de gebruiker documenten op zijn mobiele apparaat bewerken en opslaan in de cloud met OneDrive of SharePoint, en deze vervolgens synchroniseren met zijn Windows of Mac-computer.

Kiezen van de juiste licentie

Afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker en het soort apparaat waarop hij Office wil gebruiken, zijn er verschillende licentieopties beschikbaar. Voor gebruikers die Office alleen op één computer willen gebruiken, is een eenmalige licentie waarschijnlijk de beste keuze.

Wil je ook voordelig microsoft visio aanschaffen? Ook hierin is veel mogelijk. 

https://www.besteloffice.nl