Interwad
Image default
Woning en Tuin

kleuradvies

Geen idee waarin je je huis moet verven? Dit is het effect van deze kleuren op je muren!

Veel mensen vinden het leuk om hun huisje eens in de zoveel tijd te veranderen. Je wilt natuurlijk niet alleen maar behang in je huis, maar het is ook leuk om de muren eens te voorzien van een likje verf. De ene kleur is de andere niet, en het is daarom belangrijk dat je je goed laat adviseren of kleuradvies raadpleegt als je je huis gaat opknappen. Een totaal andere kleur op de muren kan immers zo’n groot verschil maken, omdat de hele sfeer in huis verandert. Je hebt dus flink wat aan een goed kleuradvies, aangezien veel mensen niet weten welk effect een bepaalde kleur op hun woning heeft. Lees hieronder welke kleur het beste bij jouw persoonlijkheid en woning past!

De kleur blauw: je wordt er spontaan zen van

De kleur blauw zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Je wordt spontaan rustig van deze kleur, waarschijnlijk omdat veel mensen aan de zee moeten denken bij deze fantastische kleur. De kleur blauw staat voor verantwoordelijkheid, je hebt je zaakjes op orde als je fan bent van deze kleur. Het staat ook voor openheid, men weet dat je te vertrouwen bent als je deze fenomenale kleur op de muren hebt. Jouw visite voelt zich gelijk op zijn of haar gemak als ze bij jou over de vloer komen.

De kleur rood: vuur, vuur en nog maar eens vuur

De kleur rood is voor veel mensen de kleur van de liefde en de romantiek. Het is een vurige kleur waar je geen genoeg van kan krijgen. Het is eigenlijk ook wel een beetje een sensuele en erotische kleur, en als je je muren in deze kleur verft, dan moet je wel tegen deze spanning en mystiek kunnen. Volgens algemeen kleuradvies is de kleur rood voor mensen die wel tegen wat spanning kunnen en ook wel risico durven te nemen in hun leven. Als jij snel gestrest bent en niet zo goed tegen veel druk kan, kan je beter voor een andere kleur kiezen. De kleur groen en blauw zorgen voor meer rust in de tent, en de kleur rood verhoogt de spanning juist meer.

De kleur groen: haal de natuur bij jou naar binnen

De kleur die doet denken aan de natuur, dat is de kleur groen. Als je dol bent op planten, de flora en de fauna, dan is de kleur groen echt helemaal iets voor jou. Volgens kleuradvies zijn mensen die dol zijn op de natuur, automatisch ook fan van de kleur groen. Evenwicht en harmonie zijn de pijlers van de kleur groen. Dit komt omdat deze kleur precies in het midden van het kleurenspectrum valt.