Interwad
Image default
Energie

De efficiëntie van uw zonnepanelen behouden

Alles heeft onderhoud nodig, ook uw zonnepanelen. Tenminste, dat zeggen experts. Deze apparaten zijn een geweldige investering omdat ze u de komende 20 jaar of langer onbeperkte elektriciteitsproductie bieden. De duurzaamheid hangt ook af van hoe je ze onderhoudt of behandelt. Om ze in een goede staat te houden, dient u regelmatig onderhoud uit te voeren. Goed onderhoud kan ook hun efficiëntie behouden. Zonnecellen hebben dus minimaal onderhoud nodig om goed te kunnen werken.

 

De basis voor het verzorgen van PV-panelen

Als eigenaar van PV-panelen hoeft u deze alleen maar licht en regelmatig schoon te maken. Het doel is om vuil en ander vuil te verwijderen dat de zonnestralen kan belemmeren om de cellen binnen te komen. In sommige gevallen moet u uitgebreider onderhoud uitvoeren, vooral tijdens het koude seizoen of de winter. De sneeuw begint de panelen te bedekken, dus u moet er regelmatig van af. Gebruik echter altijd een zacht stuk gereedschap om het schoon te maken. Natuurlijk wil je het oppervlak van deze cellen niet krassen of beschadigen.

 

Verdere overwegingen bij het onderhoud van zonnecellen

Als uw panelen een correcte helling hebben, is dat een goed teken. De regenval kan het vuil dat zich op hen heeft opgehoopt verwijderen, zodat u er niet bij betrokken hoeft te raken. Dit gebeurt echter alleen tijdens het regenseizoen. Dat betekent dat je deze handmatig moet schoonmaken als de dagen helder zijn of tijdens het droge seizoen. Dus, hoe vaak moet je het schoonmaken? Dat is de vraag. Volgens een deskundige voer je waarschijnlijk 4 keer per jaar onderhoud uit. Heb geen zorgen. Deze taak zal niet veel tijd en moeite kosten, omdat het gemakkelijk te doen is. U kunt bijvoorbeeld een snelle spray of een bladblazer gebruiken om ze schoon te maken.

 

Heeft locatie invloed op het onderhoud?

Er zijn dak- en grondpanelen. Ze hebben verschillende soorten zorg nodig. Het enige verschil heeft echter te maken met de moeilijkheidsgraad, aangezien de grondpanelen gemakkelijker toegankelijk zijn. Daarentegen zijn dakpanelen moeilijker schoon te maken. Het is omdat u ladders of ander gereedschap moet beklimmen om u te helpen op het dak te komen om schoon te maken. Wat betreft de onderhoudsprocedure, beide zijn hetzelfde.

 

Let op de garantie van uw zonnecellen

Voordat u besluit fotovoltaïsche panelen te kopen en te installeren, dient u aandacht te besteden aan de garantie. Het is een feit dat uw panelen na verloop van tijd zouden verslechteren, dus u zult waarschijnlijk de hulp van een professional krijgen om deze te onderhouden of te repareren. Zonder garantie ben je veel geld kwijt om deze expert te betalen. Zorg ervoor dat u minimaal 15 jaar verzekerd bent. De beste producten bieden tot 25 jaar garantie, dus u moet ze kiezen. Over het algemeen zouden uw panelen, met goed onderhoud, hun efficiëntie altijd boven de 85% behouden.