Interwad
Image default
Internet

Hoe kun je besparen op internetkosten?

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het voor werk, communicatie, entertainment en nog zoveel meer. Maar met deze toenemende afhankelijkheid van het internet, zien we ook een stijging in de kosten van onze internetabonnementen. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat veel Nederlanders te veel betalen voor hun internet, en op zoek zijn naar goedkoop internet. Gelukkig zijn er manieren waarop je gemakkelijk kunt besparen op je internetkosten, en daar vertellen we je graag meer over.

Kies het juiste internetabonnement

Het begint allemaal bij het kiezen van het juiste internetabonnement als je wilt besparen op je internetkosten. Het kan namelijk zo zijn dat je momenteel een abonnement hebt met snelheden tot 1.000 Mb/s, maar dat je eigenlijk helemaal niet zoveel snelheid nodig hebt. Deze abonnementen zijn namelijk vaak behoorlijk prijzig. Veel huishoudens kunnen volstaan met een goedkoper internetabonnement met lagere snelheden als ze alleen e-mailen en surfen op het internet. Maar als je bijvoorbeeld veel downloadt, veel online games speelt of graag Netflix streamt op je televisie, dan kan het wel verstandig zijn om een sneller internet abonnement af te sluiten. Echt zware internetgebruikers hebben vaak pas snelheden vanaf 500 Mb nodig.

Overstappen naar een andere provider

Het kan zo zijn dat je al jarenlang trouw bent aan dezelfde provider voor je internetabonnement. Maar wist je dat je hierdoor waarschijnlijk te veel betaalt? Het kan namelijk lonen om eens rond te kijken bij andere providers en te vergelijken welke aanbiedingen zij hebben. Gelukkig hoef je hier niet urenlang zelf naar te zoeken. Er zijn verschillende handige vergelijkingssites zoals Breedbandwinkel die alle aanbiedingen van internetproviders voor je op een rijtje zetten. Zo kun je gemakkelijk de juiste keuze maken en geld besparen op je internetkosten. Heb je een goedkopere aanbieding gevonden bij een andere provider? Dan is het nog de moeite waard om bij je huidige provider te informeren of zij een betere aanbieding kunnen doen. Als dat niet het geval is, kun je zonder problemen overstappen naar de nieuwe provider en genieten van een voordeliger internetabonnement.

Veranderen van internettechnologie

Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op je internetkosten, kan het verstandig zijn om te kijken naar de technologie die je momenteel gebruikt. ADSL, VDSL, kabel en glasvezel hebben allemaal ongeveer dezelfde prijs-kwaliteitverhouding. De snelheden van kabel- en glasvezel internet liggen wel hoger dan bij ADSL of VDSL. Natuurlijk zijn deze abonnementen daardoor wel wat minder voordelig dan de goedkopere internet abonnementen met lagere snelheden. Het is daarom verstandig om goed te overwegen of je daadwerkelijk een snelle verbinding nodig hebt, omdat iets langzamer internet veel goedkoper kan zijn.

Verlaag je snelheid

Als je momenteel een snel internet abonnement hebt, kan het verlagen van je snelheid een goede manier zijn om te besparen op je internetkosten. Veel huishoudens hebben geen behoefte aan een hoge internetsnelheid en kunnen gemakkelijk overstappen naar een goedkoper abonnement met een lagere snelheid. Door over te stappen naar een lager geprijsd abonnement met een lagere snelheid, kun je al snel tientallen euro’s per maand besparen. Bespaar op je internet met deze tips!