Interwad
Image default
Toerisme

De 11 meest populaire stranden in Bulgarije

goedkope jongerenreis

De totale lengte van al het zand voor recreatie in Bulgarije is 378 kilometer. Iedereen vindt hier zijn “paradijs”: volwassen stellen met kinderen, verliefde pasgetrouwden, mensen van respectabele leeftijd. Er zijn ook democratische stranden voor nudisten – dus fans van dit soort rust zijn gegarandeerd van een uniforme kleur!

Waar plezier hebben voor surfers, duiken en feestgangers? We presenteren 11 vakantiebestemmingen aan de Bulgaarse kust.

Primorsko

Populair als contrast tussen de Noord- en Zuidstranden. Op de eerste is er een onvoorspelbare stormachtige zee en wisselvallig weer, evenals een hoge kust en een ruig landschap. Maar in het zuiden behaagt de zee met een zachte golf, u kunt ontspannen met kinderen, familie, zonnebaden en genieten van het weer. Noord en zuid zijn met elkaar verbonden door een hangbrug, op het South Beach is er een zachte kust, maar er zijn veel kwallen, die ontbreken op het romantische North Beach.

Albena

Deze plaats heeft de breedste stranden van Bulgarije, ondiepe zee en schoon fluweelzand. Het plaatselijke hotel “Dobrudzha” biedt geneeskrachtige modder voor het hele gezin. Van entertainment kun je kiezen voor off-road safari, paragliding, excursie naar het paleis van Maria van Edinburgh – de Roemeense koningin.

Gouden Zanden

Deze stranden danken hun naam aan een oude legende, die zegt dat de piratenschat die hier eeuwen geleden werd begraven, in zand veranderde. En voor toeristen is dit de beste optie voor recreatie, omdat er voldoende lessen zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Talrijke animators, speelplaatsen, wateractiviteiten gedurende de dag, evenals nachtdisco’s en bars voor ouders.

Liefhebbers van geschiedenis zullen genieten van de wandeling naar het Aladzha-klooster, gelegen tussen de kliffen aan de kust. Extreem zal voldoende zijn bij het rijden met motorboten en jetski’s op zee. Ook in de buurt zijn minerale bronnen met verfrissend en geneeskrachtig water.

Smokini

Regelmatig rijdt een kleine stoomlocomotief van het Zwarte Zee-plein naar Smokini Beach, maar het is beter om hier zonder kinderen heen te gaan. De zee is extreem schokkerig en de golven zijn groot, dus hier is een plek voor jonge mensen en extreme geliefden. Duiken, vissen en verzamelen zijn hier populair. Toeristen zijn erg succesvol in het vangen van lokale grote krabben, die boven een vuur kunnen worden gekookt.

Duinen

Er is een kalme, warme zee, veel zandduinen met zandlelies die erop groeien, evenals regelmatige strandfeesten. Het hotel biedt een scala aan all-inclusive diensten voor gezinsvakanties, tennis en boogschieten. Dansgroepen van alle leeftijden worden voor de rest gerekruteerd in de plaatselijke viersterrenhotels en organiseren daarna besloten disco’s.

Cacao strand

Elke liefhebber van elektronische muziek vindt zichzelf hier – elke avond verandert het strand in een enorme nachtclub. Hoewel je overdag veilig kunt zonnen op het witte zand, ook met jonge kinderen. Zwemmen, surfen en waterskiën zijn de meest populaire toeristische activiteiten op dit strand.

Bolata

Halfwild strand, met de overblijfselen van een oude nederzetting, met grotten en naaldbossen. De kust zelf lijkt vanaf een hoogte op een enorm hoefijzer, in de bakermat van rotsen en bomen. Het strand ligt 14 kilometer van Kavarna. Dolfijnen, wilde eenden, waar je lang naar kunt kijken, zijn hier te vinden.

Shkorpilovtsi

Een vrij afgelegen strand, met winden die de kronen van oude bomen schudden, met galmende golven en kristalhelder water. Ongeveer 40 km ten zuiden van Varna, en een rustige familievakantie met een tent en een kampvuur is gegarandeerd. Als u wilt, kunt u in een van de verschillende lokale hotels verblijven.

Sinemorets

De meest milieuvriendelijke en actieve vakantie is wandelen op rotsen met een ongebruikelijke vorm, frisse lucht, een vriendelijke zee en een schone kust. Er is veel groen, zelfs het water heeft een ongewone smaragdgroene tint en ook de mooiste zonsondergangen, zoals toeristen opmerken.

Pomorie

De oostelijke en centrale stranden van Pomorie zijn bedekt met grijsachtig zand, dat een hoog ijzergehalte heeft, maar het is groot en schoon, hetzelfde kan gezegd worden over het water. Comfortabele rust op deze plek beweegt met bijna wilde gebieden, en de gezondheid kan worden verbeterd door procedures met geneeskrachtige modder.

Gouden vis

Na 3 kilometer ten noorden van Sozopol opent zich een prachtig uitzicht – een romantisch paradijs voor surfers en jongeren. Er is zelfs een school voor surfers, verhuur van speciale boards. Het brede strand biedt cafés, warme douches, kamperen en vele andere essentiële diensten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html