Interwad
Image default
Toerisme

Een trip richting Sri Lanka

Reizen in Azië is ongelofelijk populair geworden de afgelopen jaren. De kans is groot dat jij ook een vakantie hebt geboekt of dat je dat van plan bent. Het is een eiland dat ligt in de Indische oceaan onder India. Het is een bijzonder land dat er prachtig uit ziet. Je moet de reis toch goed voorbereiden als je wilt dat het voorspoedig verloopt. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je je het beste kan voorbereiden op je reis naar Sri Lanka

Kleding
Sri Lanka is een warm land waar het altijd rond de 25 a 30 graden is. Hoewel dit tropische temperaturen zijn en er prachtige standen zijn, is het slim om een lange broek en lange mouwen mee te nemen. Als je in Sri Lanka bent wil je natuurlijk ook een beetje sightseeing. Het is een Boeddhistisch land en het is dus verplicht om kleding met lange mouwen en pijpen te dragen in de tempels.

Inenten
Het is niet verplicht om je in te enten als je naar Sri Lanka gaat. Het is wel aan te raden omdat er ziektes zijn die in Nederland niet voorkomen. Je kan hier bijvoorbeeld buiktyfus, hepatitus A en DTF oplopen. Als jij twijfeld is het slim om op djoser ervaringen te kijken wat andere mensen gedaan hebben.

Veiligheid
De algemene veiligheid is relatief veilig. Toch moet je als je alleen bent en vooral als je een vrouw bent op passen. Er worden steeds meer overvallen gepleegd en vooral vrouwen die alleen zijn kunnen in zeer ongewenste situaties terecht komen. Wat betreft het eten en drinken is alles veilig te eten. Het enige wat je niet moet doen is drinken uit de kraan. Zelfs eten dat gewassen is in het water uit de kraan moet je niet eten.

Een vakantie richting Sri Lanka boek je makkelijk via Djoser.

Bezoek de website voor meer informatie