Interwad
Image default
Vervoer en transport

Transport in Europa

We zien het transport in Europa steeds verder toenemen. Doordat de bevolking en bewegingen die afgelegd worden continu aan het groeien zijn. We zien voor het transport UK dat dit een belangrijke pijler is. Na de brexit is dit niet afgenomen. Want de zaken die er via transport in zowel Europa als in Engeland nodig zijn blijven gewoon bestaan. Dit zorgt dat het transport daar ook nog steeds aan het toenemen. In het transport zien we niet echt een groot verschil in de manieren van transport. Dit blijft afhankelijk van een aantal factoren die bepalen welke manier van transport het meest voordelig en efficiënt is.

 

Transport UK

Als we specifiek inzoomen op het transport UK dan zien we dat het ook voor daar geldt. Door de liggen van de UK maakt het transport via vrachtauto’s alleen interessant bij grote volumes. Omdat je een lange weg te gaan hebt als je bijvoorbeeld naar zuid europa wilt gaan. Er zijn alternatieven die dan soms voordeliger kunnen zijn. Zoals gezegd is het dan wel belangrijk dat je het over de grote volumes of speciaal transport hebt.

 

Soorten Transport

Doordat de afstanden binnen Europa relatief klein zien zie je dat in de meeste gevallen wordt gekozen voor transport via de weg. Via de weg heb je te maken met vrachtauto’s maar ook wel met speciaal transport. Bijvoorbeeld bij spoedtransport zien we dat het veelal ook met kleinere busjes wordt gedaan. Het gekoelde transport zien we ook heel veel binnen europa. Omdat er ook veel gebruik wordt gemaakt van het vervoeren van levensmiddelen. Dat dit goed gekoeld vervoerd wordt is heel belangrijk. Daarnaast heb je natuurlijk ook het transport via de lucht. Er zijn veel vrachtvliegtuigen die dagelijks rondvliegen in europa om belangrijke producten te vervoeren. Voor het echt grote transport wordt meestal het schip gebruikt.

 

Bezoek de website voor meer informatie