Interwad
Image default
Bedrijven

Gaan studeren in Tilburg, Eindhoven of Breda

Noord-Brabant is een van de populairste provincies om te gaan studeren. Er zijn dan ook genoeg grote steden met veel hogescholen en universiteiten om een opleiding te volgen. Daarbij is het handig dat de provincie redelijk centraal in het land ligt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Groningen of Friesland, is het voor velen snel te bereiken. Tilburg, Eindhoven en Breda zijn de meest gekozen steden in Noord-Brabant als het gaat om studies. Tilburg is een van de gezelligste steden, Eindhoven staat bekend om haar Technische Universiteit en Breda is bekend vanwege haar Koninklijke Militaire Academie.

Met het openbaar vervoer reizen

Voor veel studenten is het makkelijk om van plek A naar plek B te komen door middel van het openbaar vervoer. De meeste studenten hebben namelijk ook recht op gratis reizen met hun OV-chipkaart. Hiermee kunnen ze met de bus en de trein onbeperkt reizen. Je moet dan wel kiezen voor een week abonnement of een weekend abonnement. Bij een week abonnement kun je alleen op werkdagen gratis reizen en met een weekend abonnement alleen in het weekend.

Met de eigen auto reizen

Mocht je geen fan zijn van het reizen met het openbaar vervoer, dan kun je als student altijd nog rijlessen in Tilburg, Eindhoven of Breda volgen. Met een juiste planning en door genoeg geld te sparen kun jij als student ook makkelijker rijlessen in Tilburg volgen. Eén of twee uurtjes per week is al voldoende om in het ritme van het autorijden te blijven. Zo blijft de lesstof het beste in je systeem zitten en is de kans groter dat je uiteindelijk zult slagen.

https://rijschoolintilburg.nl/