Interwad
Image default
Vervoer en transport

Vergeet je energiecontract niet als je verhuist!

Een verhuizing is een drukke periode. Je hebt veel te doen en veel waar je rekening mee moet houden: wanneer ga je verhuizen, welk verhuisbedrijf in Zwolle schakel je in,… en dan is er nog je energiecontract. Vaak hoef je bij een verhuis niet van energiecontract te veranderen, maar door even de verschillende mogelijkheden te vergelijken, kan je soms wel financieel voordeel doen. Misschien verhuis je wel naar een groter/kleiner huis of is er een ander energielabel, maar ook een nieuwe gezinssamenstelling kan je energieverbruik beïnvloeden. 

Stel het niet uit tot het laatste moment

Als je er tot je dit las nog niet aan dacht, is er misschien nog geen reden om in paniek te schieten. Je moet namelijk ten laatste 2 weken voor je verhuizing je energieleverancier op de hoogte brengen. Zo heeft die voldoende tijd om de bijhorende administratie in orde te krijgen. Een paar dagen later laten ze je dan weten dat dit geregeld is en geven ze je een formulier voor de meterstanden. Wie liever niet wacht tot het laatste moment om dit te regelen, kan de verhuizing vanaf 3 maanden voor de verhuisdatum doorgeven. Als je na het prijzen vergelijken toch beslist om van energieleverancier te veranderen, kijk je best na wanneer je je contract moet opzeggen. Bij vaste contracten van bepaalde duur moet je mogelijk een opzegvergoeding betalen. Bij contracten van onbepaalde duur is die vergoeding niet van toepassing. De energieleverancier geeft de verandering door aan de netbeheerder. Daarna is het mogelijk dat je een nieuwe netbeheerder toegewezen krijgt. Dit is namelijk regiogebonden en kan je niet zelf kiezen. 

Een laatste factuur

Verander je toch van energieleverancier? Dan krijg je bij wijze van afscheid nog een eindafrekening toegestuurd van je huidige leverancier. Dit kan een kost zijn als je moet bijbetalen, maar het kan ook dat zij jou moeten terugbetalen. Controleer wel even of de meterstanden op de eindafrekening kloppen zodat je niet te veel bijbetaalt of te weinig terugkrijgt. Je krijgt de afrekening toegestuurd nadat je nieuwe energieleverancier de meterstanden van je nieuwe woning van jou ontvangt. Als ze die niet van jou ontvangen, maakt de netbeheerder zelf een schatting. Wanneer je dit moet doorgeven, is afhankelijk van de energieleverancier. Wat wel steeds hetzelfde is, is dat je een rekening krijgt met een voorschotbedrag. 

Uiteraard zijn er meer dingen om rekening mee te houden bij een verhuizing. Ons verhuisbedrijf Fasterverhuizingen doet er alles aan om deze drukke, stressvolle periode zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hoe we dat doen, ontdek je op https://www.fasterverhuizingen.nl/.

Bezoek de website voor meer informatie