Interwad
Image default
Woning en Tuin

Huis isoleren? Vergeet ook je ramen niet!

We hebben het allemaal afgelopen weken in de kranten en op het nieuws voorbij zien komen. De prijzen van energie, zowel gas als elektriciteit gaan snel omhoog. Zo snel zelfs dat de prijs vorige week 6x hoger lag dan begin dit jaar. Dit is heel slecht nieuws voor elke Nederlander. We zullen er namelijk allemaal min of meer mee te maken krijgen. Tenzij je je huis in voorgaande jaren al volledig hebt laten isoleren.

Het gaat natuurlijk nog veel verder dan alleen je huis te gaan isoleren. Wat dacht je van zonnepanelen op je dak of een warmtepomp? Deze laatste twee zijn echt flinke investeringen voor huishoudens. Pas na enkele jaren zie je de voordelen terug op je rekening. Al zou dat met de prijsverhoging van afgelopen week nog wel sneller gaan. In dat geval heb je de kosten van zonnepanelen in slechts enkele jaren al weer terug verdient.

Zonnepanelen, iedereen wil ze wel hebben. Maar je moet er op dat moment ook maar budget voor hebben. Het is immers niet goedkoop in de aanschaf. Mocht je budget niet voldoende zijn. Dan kun je natuurlijk nog wel goedkope maatregelen nemen om je huis te isoleren. Elke vorm van isolatie zal immers helpen om de kosten van energie te drukken. Bij het isoleren van een woning wordt vaak niet aan het isoleren van de ramen gedacht. Hiermee bedoelen we niet de eventuele kieren van een raam, maar echt het glas zelf.

Vooral als je enkelglas in huis hebt weet je wel dat in de winter ontzettend veel kou door de ramen naar binnen trekt. Heb jij nog enkelglas in je slaapkamer? Laat je dan niet langer verkleumen en kies voor isolerend raamfolie. Isolerend folie zorgt voor een extra laagje op het raam welke heel isolerend werkt. Het koude weer van buiten kan zodoende veel minder makkelijk naar binnen komen.

Zo hoef jij de kachel niet aan te zetten en kun jij goed besparen op die toch al dure energiekosten. Isolatiefolie voor ramen is te koop in doe het zelf zaken. Ook op plakfoliewebshop kun je isolerend raamfolie kopen. Zo stuk raamfolie is 5 meter en kun je zelf op maat snijden. Je kunt uit één stuk dus meerdere ramen beplakken. En duur is het niet hoor. Je betaald voor zo’n folie op dit moment 14,95 bij Plakfoliewebshop. Dat bedrag heb je zelfs binnen enkele weken weer terugverdient. Dus waar wacht je nog op? Ga lekker aan de slag met isolatie raamfolie.